Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Vastagbélráknál folyamatosan...

Vastagbélráknál folyamatosan menne a hasam egy ideig?

Figyelt kérdés

Összevissza van székletem, az első néha keményebb (de sose kemény, mint régebben), a második hígabb,

van mikor az első hígabb, a második is, van mikor nagyon vékony és fura ilyen kivájt kör az alakja.

Van mikor első híg, második hígabb, a harmadik egy vizes fosás kb.

Van mikor 1 napig egész jó, de nem tökéletes, mint régebben.

Most pl vékony volt, de aránylag egyben (azért jó kenős).

Van mikor székelés után is érzem, hogy még van bennem.

Azaz fáj az alhasam, vagy inkább nyomódik.

Egészségesen kajálok, alkoholt egy ideje nem iszok, kávét is nagyon ritkán már.

2020. nov. 26. 13:52
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:

A háziorvosom nem sokat tudott erre mondani,

de jövőhét végére van magán gasztroentreologiára időpontom.

2020. nov. 26. 13:54
 2/21 anonim ***** válasza:
70%
Hány éves vagy?
2020. nov. 26. 13:54
 3/21 A kérdező kommentje:
29, férfi. Ősz elejéig éveken keresztül nagyon egészségtelenül éltem, étkezés (amiket elolvastam, hogy a vastagbélrák megelőző okai lehetnek, úgy értve), dohányzás, rendszeres alkoholfogyasztást ideértve.
2020. nov. 26. 14:00
 4/21 A kérdező kommentje:
Olvastam tegnap egy cikket, amiben egy fiatal hölgyről volt szó, ugyanezekkel a tünetekkel.
2020. nov. 26. 14:01
 5/21 Ypszilon1980 ***** válasza:
84%
A habitus megváltozása és a váltakozó széklet adhat okot daganatos betegségre, de nem minden esetben erről van szó.
2020. nov. 26. 14:08
 6/21 A kérdező kommentje:
Húha, ez nem jó hír.
2020. nov. 26. 14:11
 7/21 anonim ***** válasza:

De hasmenesed van, napi 3-nal tobb szeklettel, vagy csak laza? Mert nem ugyanaz. Nekem is lazabb mar, napi ketszer is megyek, de egeszsegesen etkezem, sok rostot is viszek be a szervezetembe.

Amugy valoszinuleg valamilyen allergia lesz, de persze vizsgaltasd ki magad, de ha rakod lenne, szerintem nem csak ez lenne a tunet.

2020. nov. 26. 14:11
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy ételérzékeny? Laktóz, glutén, valami? Érdemes lenne azt is megnézni
2020. nov. 26. 14:13
 9/21 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Sajnos sok esetben ráknál ez alapján derül ki, viszont előre ezt nem kell túlaggódni, a szakorvos majd megmondja mi lehet az oka,természetesen lehet ez ételallergia miatt is akár.
2020. nov. 26. 14:15
 10/21 A kérdező kommentje:
Esetleg írok egy székletnaplót is, míg orvoshoz nem kerülök. Az segíthet, gondolom?
2020. nov. 26. 14:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!