Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lehetséges, hogy az összevissz...

Lehetséges, hogy az összevissza fájdalmak a testemben, lelki eredetűek?

Figyelt kérdés

Állandóan fáj valamim, úgy értem, fejem, hasam itt, hasam ott, derekam, csípőm, gyomromnál, gyomorégést érzek, heréimben, oldalam, mindenhol pár percre fájdul be, hol tompán, hol erősebben, de egy 10 percnél tovább szerintem egyik se tartott még.

Voltam egy pár orvosnál, egyiknél se állapítottak meg semmi kórosat eddig. (urológia, agy mri)

Ezektől félek ugyanis, hogy valami halálos betegségem van.

Amúgy depressziós vagyok, szorongok, lehet hogy a hipohondria úgy kiteljesedett nálam, hogy összevissza fájásokat észlelek?

Tudom magamról hogy lelkileg beteg vagyok.

De tényleg úgy érzem mintha befájdulnának ezek.

2020. nov. 25. 01:05
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
nem állandóan, hanem egy nap többször is. néha többször, néha kevesebbszer, inkább így fogalmaznék
2020. nov. 25. 01:06
 2/22 anonim ***** válasza:

Uhh mint ha engem írtál volna le.

23F éves vagyok, ugyanazt tapasztalom. Emelett öregnek érzem magamat.

2020. nov. 25. 01:14
 3/22 anonim ***** válasza:
23%
Hagyjuk már csak be beszéled magadnak.
2020. nov. 25. 01:15
 4/22 anonim ***** válasza:
Nálam is ugyanez. Mindig van valami, amitől úgy félek, hogy addig nem nyugszom meg, amíg doki nem mondja, hogy nincs bajom.
2020. nov. 25. 01:29
 5/22 A kérdező kommentje:

És ti is érzitek ezeket a testben lévő összevissza fájdalmakat?

Régebbóta fennáll ez az állapot nálam, de az elmúlt pár hónapban nagyon felerősödött.

Stresszesebb is az életem, lehet hogy a körülmények is felerősítették ezt. Csak emiatt, már arra se vagyok képes, hogy kihozzam magam a stresszes helyzetből. Van hogy egész nap ülök és érzem hogy fáj itt, fáj ott, szorongok a betegségeken.

Szó szerint érzem hogy fájdalmat. Akár lelki eredetű, akár nem.

Pszichológus segíthet?

2020. nov. 25. 01:34
 6/22 anonim ***** válasza:

4-es vagyok.

Persze, előbb pl fájt a hasam, aztán a combom, most a mellkasom. Azt én már megértettem, hogy ezek a fájdalmak nem halálos betegségeket jelentenek, ez a szorongás egyik tünete, csak megélni így is nagyon nehéz. Általában elmegyek dokihoz, vagy próbálom tudatosítani magamban, hogy ez a szorongás és az is szokott segíteni, hogy felelevenítem, hogy itt fájt már régebben is és nem volt tőle semmi bajom.

Nekem is a mai napom volt ilyen, egész nap csak figyeltem a testem és aggódtam.

4 pszichológushoz jártam, de egyik sem volt igazán segítség.

2020. nov. 25. 01:44
 7/22 anonim ***** válasza:
#2 Vagyok. És érzem.
2020. nov. 25. 01:57
 8/22 anonim ***** válasza:
83%
FULL Ugyanez. Hipochonder vagyok, és random fáj minden testrészem, de nem úgy hogy belehalok, van amikor nem is fájdalom csak valami hülye érzés. Urológián is voltám már többször is, soha nem találtak semmit. Mondjuk amióta kicsit leálltam ezzel a betegségek beképzelésével és nem stresszelek annyit, sokkal kevesebbszer fordulna ilyenek elő hálisten. Próbálj nem rágondolni, szedj vitaminokat, és járj el edzeni, és felejtsd el. Nincs semmi bajod. Én is évekig voltam hipochonder és nagyon sokat féltem. Orvosokat jártam meg.
2020. nov. 25. 10:21
 9/22 A kérdező kommentje:

Borzalmas ez az állapot, sajnálom hogy ti is ilyenbe vagytok, de bevallom, kicsit ez megnyugtatott, hogy nem vagyok egyedül.

Fura, mert ez az állapot az, ami kb nem is engedi hogy tudjak úgy magammal foglalkozni, hogy jobb legyen a jövőm, az aggódás elveszi az erőmet.

Eléggé ördögi kör.

Köszönöm a válaszokat egyébként. Meg fogok próbálkozni pszichológussal, (régebben jártam, konkrétan nem ezzel a problémával, hanem alapból depresszió, szorongás miatt, de nem találtam meg a számomra tökéletes pszichológust eddig) valamint ma van időpontom a háziorvosomnál, vele is beszélek erről, ezekről.

Van esetleg ilyen "kedvenc" pontotok is, ahol többször fájdul meg?

Nekem mostanában vakbél körül szokott fájni, húzódni furán a legtöbbször, valamint a gyomrom, vastagbeleim körül fájdul be.

2020. nov. 25. 14:35
 10/22 A kérdező kommentje:
Esetleg van, mikor egyszerre több helyen is fáj?
2020. nov. 25. 14:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!