Emésztési problémák-valaki segítene mi lehet a bajom?
Kb 1 éve kezdődött, de fél éve komolyabb.
Nagyon sokat puffadok, gázosodok, és újabban ha nem ugyanazt a néhány ételt eszem ami bevált, akkor kb 10órán át tartó intenzív gyomorfájásom lesz, ami hátba sugárzik.
Hasmenésem nem szokott lenni, nem fogytam, nem hányok, a tüneteim csak: puffadás, gyomorfájdalmak, gázosodás, kellemetlen lehelet.
Elvégzett vizsgálatok:
- teljes vérkép CRP-vel: negatív
-vastagbél tükrözés: negatív
-ételallergia panel: negatív
-cöliakia panel: negatív
-IBD panel: negatív
-laktulóz kilégzés teszt: pozitív ( erre nem kaptam semmit, mert 20-as értéktől pozitív, nekem meg 28lett a legmagasabb, és azt mondták nem érdekes)
Amit próbáltam:
-jelenleg is tartó gyomorsavcsökkentő kúra (a háziorvos ezt adta 3hónapra, hogy a gyomornyálkahártya gyógyuljon)
-diéta: kb már csak sovány húst eszek rizzsel,bulgurral, zöldségekkel, vagy spenótot, tojást, néhány gyümölcsöt, joghurtot
-pre-és probiotikumok(pl Biokult)
-Gelsectan kapszula
-tejtermékek és glutén teljes elhagyása 2hónapra
El vagyok már nagyon keseredve. Most a vírus miatt az SZTK nagyon leterhelt, a legtöbb vizsgálatot magánban végeztettem, rengeteg pénzem van benne és továbbra is időszakosan ismeretlen eredetű gyomorfájásom van amire nem hat gyógyszer és napi szinten puffadok.
23/Nő ( nőgyógyászatilag is ki lettem vizsgálva)
Én is epére tippelnék, sajnos sok kellemetlenséget tud okozni. Nem muszáj hányni attól, hogy epeproblema áll esetleg a háttérben.
A kontaminalt vekonybelre én is úgy tudom, kell gyógyszer. Kérdezd meg az orvost. Gondolom gasztroenterologussal konzultáltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!