Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Normális, hogy eddig három...

Normális, hogy eddig három cisztát is találtak bennem?

Figyelt kérdés

Pár hónapja kiderült nyaki ultrahangon hogy van egy a nyakamon,

tegnap pedig kiderült urológián, hogy van egy az egyik herémen, és egy az egyik vesémben.

A legnagyobb is borsó nagyságú. Doki szerint nem kell aggódnom, de fura hogy pár hónapon belül 3-mat is találtak.

Összefügghetnek ezek az (aránylag) egészségtelen életmóddal? Elmúlhatnak?

Lehet hogy van több is, esetleg háziorvossal konzultáljak?

27 éves vagyok.

2020. nov. 20. 16:25
 1/6 anonim ***** válasza:
Ezt így nehéz megmondani,igen ciszták bárkin bármikor előfordulhatnak,problémát általában akkor szokott okozni ha kellemetlen helyen vannak(a legkellemetlenebb az agy lehet)valaki leélhet úgy egy életet,hogy tudomást sem vesz róla.Jó lenne tudni milyen panaszokkal mentél el és akkor meglehet mondani.Nyilván találtak egyet valahogyan és a biztonság kedvéért megnézhették nincs-e máshol.Nem vagyok orvos,de szerintem nincs összefüggés,a ciszta valamilyen folyékony kötőszövet(vér,víz stb.)"kupaca",mivel nem vagyok orvos nem tudok szebben fogalmazni,de a lényeget érted.Kialakulásukban szerintem ritkán játszik közre egészségtelen életmód,ha még orvosok nem mondták,akkor a lényeg,hogy aggódnod nem kell,de azért egy évenkénti rutin vizsgálat nem fog ártani.
2020. nov. 21. 08:42
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia :)

Üdv a klubban. Nekem is több, különböző szervnél lévő cisztám (cisztáim) és adenómám van. Úgy látszik, mi sajnos "gyűjtjük" őket.

35/N

2020. nov. 24. 14:47
 3/6 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

kedves második, így megnyugodtam, te esetleg jársz velük x időnként csekkoltatni őket/valamelyiket?

2020. nov. 24. 15:08
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

A májon lévő cisztámat évente nézetem. Az adenóma miatt majd 2 év múlva kell mennem. A petefészekcisztámat havonta nézték, de nem múlt el, így műtétre került sor, de aztán 2 hónap alatt visszanőtt. A mellemben most lett ciszta, de arra is az "évente nézessem meg"-et mondták.

Szerintem, te is figyeltesd őket, nehogy gond legyen. Mielőbbi jobbulást! :)

2020. nov. 25. 19:44
 5/6 A kérdező kommentje:
Beszéltem a háziorvosommal erről, ezek teljesen normális dolgok, megnyugtatott a témát illetően.
2020. nov. 26. 00:08
 6/6 A kérdező kommentje:
Ja, és köszi a válaszodat, neked is!
2020. nov. 26. 13:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!