Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Az egészségügyi dolgozóknak...

Az egészségügyi dolgozóknak kötelező lesz a Covid vakcinát felvenni?

Figyelt kérdés

Néhány országban, pl Magyaro., Szerbia, Németo., Oroszország stb azt mondják, ha meglesz a vakcina, először az egészségügyi dolgozók kapják el, majd az idősebb személyek, krónikus betegek.

Mondjuk egy eü dolgozónak kötelező lesz? Vagy pedig aki akarja felveszi, aki nem, az nem? Erről valahogy nem hallottam semmit.

Mert ha nem muszáj, akkor nem kérném.

2020. nov. 12. 23:51
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
10-es gondolom a kérdezőnek szól a kérdésed, de ha nem bánod, én is megválaszolom (7-es vagyok, szintén eü dolgozó). Nem vagyok oltásellenes egyáltalán, az emberiség egyik legnagyobb találmányának tartom. Be fogom oltatni a gyerekemet is minden kötelező oltással, és valószínűleg néhány ajánlottal is. Magamat is be szoktam oltatni pl. az influenza ellen, főképp azért mert idős rokonaim és betegeim vannak. Viszont! Egy-egy oltóanyagot ÉVEKIG tesztelnek, tökéletesítenek normál esetben, nem néhány hónap alatt dobják össze. Én hiszem, hogy akik készítik, jó szakemberek, de az IDŐ kevés ahhoz, hogy igazán jól el tudják ezt készíteni. A saját bőrömet ez esetben azért nem vinném a vásárra...
2020. nov. 14. 12:07
 12/21 anonim ***** válasza:
60%
11. Értem és nekem is vannak félelmeim hidd el. De ami most van az egy áldatlan állpot nem lehet évekig fenntartani. Nem hiszem hogy végig mernének oltani eü dolgozókat meg krónikua betegeket valamivel amibe belerokkannának. Állítólag többféle oltóanyag lesz. Utána kell jarni melyik a legjobb. De ha mindenki nemet mond akkor erre mi a megoldástervetek. Évekig ülünk otthon, évekig nem lesz rendes orvosi ellátas mert megtelnek a kórházak? Évekig hullanak az emberek a covidtól? Semmisem jó itt most sajnos.
2020. nov. 14. 12:13
 13/21 anonim ***** válasza:
Ezt az oltóanyagot nem nulláról kezdve kellett fejleszteni gyerekek, nincs akkora szüksége sokéves tesztre, aminek egyébként is annyi a jelentősége, hogy meggyőződjenek róla, hogy "Tényleg nem? De tényleg nem?" Okoz semmi váratlan galibát. Meg - bár ez nem vígasztal senkit - kell akkora mennyiséget gyártani annyira minél gyorsabban, hogy inkább simán a minőségbiztosítás miatt aggódnék. Kinyírni nem fog vélhetően senkit, de lesz olyan, hogy pár ilyen-olyan összetevőre érzékeny szembesül azzal, hogy volt a cuccban egy csipez jóvanazúgy is.
2020. nov. 14. 14:44
 14/21 A kérdező kommentje:

Nem olyan régen, kb 1 hónapja - kötelező volt az influenza elleni védőoltás, de azt is sokan nem vették fel, köztük orvosok és orvosnők. Voltak osztályok, ahol komplett senki.

Következő: fent említette valaki, hogy több oltóanyag lesz. És ez így igaz. A jobb minőségűt majd kapják az eü dolgozók, a kevésbé hatékonyat az idősek, a gyerekek meg majd csak placebót.

Emellett még ott vannak a szabad gyökök is.

Különben meg 22 évesen eddig az életben semmi bajom nem volt, nem szeretném elrontani olyan vakcinákkal, amit fél év alatt fejlesztettek ki, meg fél év alatt tesztelnek.

Következő: Van egy ismerősöm ismerőse, mindegy, nem ez a lényeg. Ő ilyen magasfokú gyógyszeripari központban dolgozik - vakcinákkal, oltóanyagokkal is. Nem árult el semmi részleteset, csak annyit mondott, h ő nem venné fel az ilyen vakcinákat.

Oltassa be magát aki akarja, látom itt is sokan vannak. A 13 komment közül 70-80% felvenné a vakcinát, ezzel akár már létrejöhet a nyájimmunitás. Nekem így nem muszáj.

Egyébként meg az intézetben, látván, hogy hányan nem vették fel az influenza ellennit, ezt sem fogják sokan felvenni. A dolgozók 40-50%-át pedig úgy sem fogják kirúgni.

2020. nov. 14. 17:49
 15/21 anonim ***** válasza:
54%
Védőnőként és sem oktatnám be magam.
2020. nov. 14. 21:09
 16/21 anonim ***** válasza:
45%
Oltatnám
2020. nov. 14. 21:11
 17/21 anonim ***** válasza:
45%
Inkább tanuljátok az ITO életmódot, rövidesen oda lesztek besorozva.
2020. nov. 15. 00:03
 18/21 anonim ***** válasza:

Mi ez, hogy felvenni a vakcinát?

Én felveszek bármilyen vakcinát, de az egy más kérdés, hogy mivel engedem beoltani magam és gyerekeim.

2020. nov. 15. 00:17
 19/21 anonim ***** válasza:
60%
14. Az ismerősöm ismerőre azt mondta. :D meg Pista bácsi a kocsmában is mindott valamit meg Mariska neni a piacon. Azért erre alapozni, nagyfokú bölcsességre vall. Az a hizzáállás is gyönyörű, hogy oltassa be magát más és akkor én védve leszek. Mert te ki vagy, hogy érted bárki áldozatot hozzon? Hihetetlen hogy gondolkoznak egyesek. Jogos ha valaki tart tőle. De elutasítani azt élből ami még nem is aktuális. Ez butaság. Ilyen eü dolgozókra nem bíznám magam az biztos.
2020. nov. 15. 12:28
 20/21 A kérdező kommentje:

19-es. Igen, ismerősöm ismerőse, akivel egyébként egy asztalnál ültünk, és tőle hallottam. :D

Különben meg azzal, hogy valaki más felveszi a vakcinát, részben értem hoz áldozatot, de elsősorban magát védi meg a vakcinával.

Ahogy észreveszem te olyas valaki vagy, hogy ha piacra dobnak egy vakcinát, ami attól véd, hogy nehogy benőjjön a körmöd, akkor első volnál aki felvenné.

Dehát mindenki azt csinál amit akar, nem?

"Ilyen eü dolgozókra nem bíznám magam az biztos."

Jobb is, ilyen negatív hozzáállású betegekkel különben sem dolgozok szívesen.

2020. nov. 15. 14:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!