Az egészségügyi dolgozóknak kötelező lesz a Covid vakcinát felvenni?
Néhány országban, pl Magyaro., Szerbia, Németo., Oroszország stb azt mondják, ha meglesz a vakcina, először az egészségügyi dolgozók kapják el, majd az idősebb személyek, krónikus betegek.
Mondjuk egy eü dolgozónak kötelező lesz? Vagy pedig aki akarja felveszi, aki nem, az nem? Erről valahogy nem hallottam semmit.
Mert ha nem muszáj, akkor nem kérném.
Nem olyan régen, kb 1 hónapja - kötelező volt az influenza elleni védőoltás, de azt is sokan nem vették fel, köztük orvosok és orvosnők. Voltak osztályok, ahol komplett senki.
Következő: fent említette valaki, hogy több oltóanyag lesz. És ez így igaz. A jobb minőségűt majd kapják az eü dolgozók, a kevésbé hatékonyat az idősek, a gyerekek meg majd csak placebót.
Emellett még ott vannak a szabad gyökök is.
Különben meg 22 évesen eddig az életben semmi bajom nem volt, nem szeretném elrontani olyan vakcinákkal, amit fél év alatt fejlesztettek ki, meg fél év alatt tesztelnek.
Következő: Van egy ismerősöm ismerőse, mindegy, nem ez a lényeg. Ő ilyen magasfokú gyógyszeripari központban dolgozik - vakcinákkal, oltóanyagokkal is. Nem árult el semmi részleteset, csak annyit mondott, h ő nem venné fel az ilyen vakcinákat.
Oltassa be magát aki akarja, látom itt is sokan vannak. A 13 komment közül 70-80% felvenné a vakcinát, ezzel akár már létrejöhet a nyájimmunitás. Nekem így nem muszáj.
Egyébként meg az intézetben, látván, hogy hányan nem vették fel az influenza ellennit, ezt sem fogják sokan felvenni. A dolgozók 40-50%-át pedig úgy sem fogják kirúgni.
Mi ez, hogy felvenni a vakcinát?
Én felveszek bármilyen vakcinát, de az egy más kérdés, hogy mivel engedem beoltani magam és gyerekeim.
19-es. Igen, ismerősöm ismerőse, akivel egyébként egy asztalnál ültünk, és tőle hallottam. :D
Különben meg azzal, hogy valaki más felveszi a vakcinát, részben értem hoz áldozatot, de elsősorban magát védi meg a vakcinával.
Ahogy észreveszem te olyas valaki vagy, hogy ha piacra dobnak egy vakcinát, ami attól véd, hogy nehogy benőjjön a körmöd, akkor első volnál aki felvenné.
Dehát mindenki azt csinál amit akar, nem?
"Ilyen eü dolgozókra nem bíznám magam az biztos."
Jobb is, ilyen negatív hozzáállású betegekkel különben sem dolgozok szívesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!