Mivel járhat a pajzsmirigy betegség?
Két kutyusomnak volt pajzsmirigy alulműködése. Az egyiknek teljesen megritkult a szőre, korpás lett a bőre. És nem az idegtől hullott ki a szőre, hanem a pajzsmirigyalulműködéstől. Durván meghízott, képtelen voltam lefogyasztani, pedig a legdrágább diétás állatorvosi fogyókúrás tápot megvettem neki, de egy deka se ment le. Akkor nézettem meg a pajzsmirigyét. Miután pótolni kezdtem neki a pajzsmirigyhormont, pillanatok alatt lement róla minden felesleges kg mindenféle diéta nélkül. Ugyanannyit evett, nem éheztettem, de lefogyott. A szőre dúsabb lett, a korpásodás megszűnt.
Másik kutyusomnak két oldalt vesetájt hullott ki 2 tenyérnyi szimmetrikus foltban a szőre és ő is elkezdett hízni. Neki is pajzsmirigyalulműködést diagnosztizáltak. A hormonpótlástól hamar szépen visszanőtt a szőr a kopasz területeken.
Kedves Kérdező!Ha még aktuális, Tudok a témában immunológustól egy nagyon jó előadást küldeni általában a pajzsmirigyről és a pajzsmirigy betegségekről DR. Végh Judit az előadó.Messengeren elküldeném: Bekéne engem jelölni a FB on DR. Molnár Judit vagyok, gyógyszerész-ez a FB oldalam:
ha bejelölt, Messengeren dobjon rám egy üzenetet, hogy Gyakori kérdések/ pajzsmirigy -és akkor fogom tudni!Lehet hogy sok mindenre választkap és segítséget a javuláshoz. Üdv. Judit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!