Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Amennyiben tényleg "pusztító,...

Amennyiben tényleg "pusztító, veszélyes világjárvány" a koronavírus, akkor miért nem haltak meg többen (sőt, kevesebben mentek el...), mint tavaly?

Figyelt kérdés

NEM vagyok vírustagadó, de még szkeptikus SEM.

Mindössze aránytalannak érzem a koronavírus megítélését, tekintve a színtiszta számokat, azaz alacsonyabb (!) volt a halálozás az idei negyedévekben, mint tavaly.

Persze- persze, kevesebb egyéb halálok (pl. autóbaleset), de azért azt mindenki érzi, hogy önmagában nem magyarázat.

2020. okt. 18. 18:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

8# vagyok.

"Az első félévben nem volt több halálozás, mert féken tartották a vírust"

Igen kb. 6000 megbrtegedés volt. Az nem sok, hogy a kérdésedhez kötődően növelje a halálozást a Covid miatt.

Az első negyed vagy féléves adatok még nem reprezentálják a Covid súlyosságàt ilyen "kis" megbetegedés számmal.

" miért nem haltak meg többen (sőt, kevesebben mentek el...), mint tavaly?"

A tavaly azaz 2019-es évhez akkor viszonyítsunk ha vége lesz a 2020.-as évnek.

Negyed és féléves statisztikákat nem érdemes nézni, mert a halál sosem menetrendszerűen jön!

Erre írtam, hogy várd ki a végét. És éves átlagot nézz.

Cikk.Persze az 1/5-e is sok. De ha a negyede bejön azzal mrgdönti a vírustsgadók felfogását szerinted?

[link]

2020. okt. 18. 21:06
 12/17 whiteno ***** válasza:
0%
hazudnak barátom :)
2020. okt. 20. 17:50
 13/17 anonim ***** válasza:
Vicces most olvasni a kérdést, amikor hosszú ideig vezető halálokként már tízezer halálnál tartunk:)
2021. jan. 10. 15:00
 14/17 A kérdező kommentje:

Hát, annyira nem találom viccesnek. A jelenleg ismert adatok szerint jelenleg a következőket tudjuk: a “mindent elpusztító” vírus sújtotta 2020-as év 3. negyedévének végéig kevesebben haltak meg Magyarországon, mint a vírus által nem érintett 2019-es év azonos intervallumában.

Biztos vagyok benne, hogy releváns különbség az egész évre kivetítve sem lesz, azaz kijelenthetjük majd, hogy nem hunyt el több ember 2020-ban, mint 2019-ben, 3-4%-on belül lesz a két szám.

Amennyiben tévedek - ez kiderül, amint publikálják a 4. negyedéves számokat - úgy elfogadom majd, bátran vessétek a szememre akár itt is!

Forrás: a Központi Statisztikai Hivatal

[link]

2021. jan. 10. 19:50
 15/17 anonim ***** válasza:
Októberig még mindig nem voltak olyan vészesek a számok, november-decemberben annál inkább. Majd gyere vissza az utolsó negyedévi adataiddal is.
2021. jan. 10. 20:53
 16/17 anonim ***** válasza:

Igen, és?. Nem mintha ez bármit is számítana, ennek ugyanis semmilyen szempontból nincs jelentősége. Persze ha nem így gondolod, akkor nyugodtan leírhatod, hogy milyen érvek alapján van mégis.

Tízezer halottal, és hosszú ideje szinte minden nap vezető halálokként a koronával, ilyen szigorú korlátozások mellett nincs miről beszélni. Főleg, hogy október elsején még 781 halottunk volt,

most majdnem tízezerrel több. Ami, mint mondtam, rengeteg, ilyen korlátozások mellett.

Ettől függetlenül minden bizonnyal pont ezen tízezer halott miatt lesz egy párezres növekedés az év egészét nézve, de ez senkit nem fog érdekelni.

2021. jan. 10. 20:58
 17/17 anonim ***** válasza:
Ja, ez lemaradt. Meg lehet nézni a szeptember végi számokat, aztán a december végieket. [link]
2021. jan. 10. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!