Időnként jelentkező szívritmuszavar. Valakinek hasonló tapasztalata?
Esetleg ezek közül a tünetek közül valami stimmel rád?:
4: Álvási apnoe? Nem valószínű, ha elalvás előtt történik és csak pár havonta.
Kérdező, ha hevesen ver a szíved, akkor nő a pulzusod. Nekem speciel extrasystole formában jött elő 3 évvel ezelőtt pár havonta. Ez azt jelenti, hogy nem volt egy percen keresztül magas vagy éppen alacsony pulzus, hanem volt +2 vagy 3 dobbanás. Minden esetben szükségszerű kivizsgálni. 24 vagy 48 órás vérnyomásmérés+ekg lesz, elég nehéz vele együttélni, de megéri. Ezen idő alatt nem volt semmi eltérés nálam, 3 éve tünetmentes vagyok.
Tehát neked milyen formában jönnek elő? Meddig ver hevesen a szíved?
Mindig ahányszor megtörtént, megmértem a vérnyomásom. 130 körüli értéket mutatott, tehát emelkedett tartomány, de még nem magas, s a pulzus sem emelkedett 80 fölé. A vérnyomásmérő rendben van.
Nem is diagnózisért jöttem, csak hogy valakinek volt-e hasonló pl. valami gyógyszer, sportolás, front vagy időjárásváltozás hatására.
5: Először csak azt veszem észre, hogy nem tudok elaludni, aztán erősödik, és általában addig tart, amíg valahogy el nem alszom. Viszont a pulzus nem szabálytalan, ha felkelek nem szédülök, nem zsibbad semmim, nem izzadok, a légzésemen sem vettem észre jelentékeny változást. Egyedül az intenzív dobbanások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!