Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Remélem valaki tud egy kicsit...

Remélem valaki tud egy kicsit segíteni. Lassan 1,5-2 éve van megszakításokkal nehézlégzésem. Először mellkas szúrással jelentkezett. Elmentem dokihoz megveregette az arcom és azt mondta látod ráng a szád nem veszel jól levegőt. Kérdőjel?:D

Figyelt kérdés
Tavaly novemberben sikerült odáig fajulnia nyugi teákkal minden rituáléval együtt(úgy gondoltam stressz okozza) elvitt a mentő mert leguggoltam és felment a pulzusom 150esre 180-as vérnyomással (és mintha egy lufit pumpáltak volna a mellkasomba) az amúgy alacsony(100/60,65-70 pulzus) itt volt újabb vérvétel és kaptam sóoldatot. Idén februárban ismét jártam orvosnál a 3-nál hátha..olyan panasszal h magas a pulzusom. Minimális mozgás mellett 90 körüli volt. Pajzsmirigy rendben ráfogta miután megkérdeztem hogy nem e azt monsta lehet, hogy vashiányos vérszegénység (mint most kiderült úgy, hogy ez nem is szerepelt a leletemen). Ittam a pezsgőtablettát mert gyógyszert nem írt nekem...egy darabig jó volt a pulzusom is mintha normálisabb lett volna, jobban bírtam a fizikai munkát. Aztán 3 hete megint reggeli ciginél 2 szívás után éreztem, hogy baj lesz megint felszaladt a pulzusom mellkasfújás nélkül. Ez pár nap múlva megintegismétlődött itt le is tettem a cigit. Most a háziorvosom azt mondja hogy nincs és februárban sem volt vashiányom az ekgba minimális eltérést talált de még ez is normális. Azt mondta ez stressz eredetű lehet de azért kivizsgáltat. Még várom az eredményeket de nekem van egy női megérzésem, hogy allergia tesztre is el kéne mennem. Stresszes vagyok de nem gondolnám, hogy ilyen régóta de ez már megőrít az meg mégjobban, hogy ide-oda dobálnak meg hazudoznak. Hátha valaki járt hasonló cipőben vagy tud valami tanácsot adni. Bocsi a terjedelemért. Köszönöm ha végigolvastad.

2020. okt. 14. 10:04
 1/4 anonim ***** válasza:
Ahogy látom sajnos nem igazán vagy képben a szervezeted működésével. Kezdjük ott hogy a laborleletedet megkapod. Aukn látszik ha vérszegény vagy. Ezt miért kell külön mondani? A vérszegénység nem múlik el némi pezsgőtablettától mert olyat még nem láttam a piacon amiben nagyobb vas mennyiség lenne mint a napi bevitel. Sőt inkább kevesebb. Ha már nem csak vashiányod van hanem vérszegény is vagy az idő amíg rendeződik. Sokféle készítmény van a patikábam vény nélkül is amivel kezelhető az állapot. De te is kérhetted volna az orvost hogy írjon fel vastablettát. Az lényegesen olcsóbb és nagyobb dózisú. Ha nekem lennének ilyen tüneteim akkor a tüdőgondozóba kérnék beutalót. Ott fújatnak veled spirométert amiből kiderül nincs e asztmád és egy mellkasröntgen is szükséges. Ha mindent rendben találnak akkor irány a kardiológia. Ha ott sincs gond akkor jöhet szóba a pszichés vonal. Nekem akkor szúrt a mellkasom fulladtam és ment fel a pulzusom mikor legmellem volt. Nem mondom, hogy neked is az van, de nem árt kizárni a dolgot ha ennyire rejtelyesek a tüneteid. Vérszegénységtől is lehet fulladni terhelésre.
2020. okt. 14. 10:56
 2/4 anonim ***** válasza:
A cigit hagyd abba végleg. Nem is értem ilyen tünetekkel hogy jut az eszedbe.
2020. okt. 14. 11:50
 3/4 A kérdező kommentje:
Mint írtam NEM tudhatta az aki mondta, hogy vérszegény vagyok mivel nem volt a véreredményemben mert pajzsmirigyre volt kíváncsi így más nem szerepelt a laboreredményemen így hasraütésszerű volt. 2:én is tudom h 14mg van a pezsibe míg hiány esetén 100-200 is elfér. Hidd el volt időm utána olvasni mindennek. És mint írtam várom az eredményeim igen voltam mellkasröntgenen és van időpontom kardira is ezen kívül jutott eszembe az allergia vagy asztma amit a doki kapásból kizárt. És a cigit mint szintén írtam azonnal letettem. Nem vagyok én sem sárgapapíros és tisztaba vagyok a saját testemmel és szervezetemmel. Az új infót köszöntem szépen!
2020. okt. 15. 05:15
 4/4 anonim ***** válasza:
Akkor le is írtál mindent amit hozzá lehet fűzni a témához. Hasraütészerűen nem tudom mondjuk hogy lesz valaki vérszegény? Ránézésre kijelentette az orvos? :)
2020. okt. 15. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!