Sárgás, híg, olajos a székletem. Mi okozhatja?
Nem tudom mikor kezdődött pontosan, de pár hónapja sárgás, híg, olajos a székletem. Nem fáj előtte sehol, csak lent beleimnél jön a jelzés és akkor sietnem kell vele, mert olyan mintha hasmenésem lenne.
Túlsúlyos vagyok és elkezdtem fogyni életmódváltás miatt, az étkezésemre is odafigyelek egy ideje, de mégsincs változás a székletembe.
Pajzsmirigy alulműködés nincs, cukrom okés, az inzulin szintem magasabb, arra szedek gyógyszert, illetve 2 hete hagytam el a hüvelygyűrűt is, hogy ne nehezítse meg a fogyást.
22-én megyek ez okból hasi ultrahangra. Mire számíthatok?
24/N
171cm/135kg
1: szép fokozatosan csökkentettem az adagokat, annyit eszek, amennyi elég, a fehér lisztet és a cukrot próbálom elkerülni
Több zöldséget eszek, illetve napi 3x iszok fél liter fogyasztó gyógyteakeveréket, az is csökkenti az étvágyamat
Sajnos a tejtermékeket és a majonézt nagyon szeretem, napi szintem eszem őket, de nem tonnaszámra, hanem csak egy keveset
Tk kenyeret eszek, vagy Szafi lisztkeverékeiből sütök valamit
Este 6 után nem eszek
2: Anno egyetemen kollégiumi időkben napi szinten ittam a Pennys 90Ft-os Drinky kólát, nagyon sok szénsavasat, ezért akkoriban sokszor jött fel a savam este, vagy ha nasiztam nem sokkal lefekvés előtt. Ez nem volt jó, mert 2x is arra keltem, hogy fuldoklok a feljött savamtól, úgyhogy ezekről leszoktam.
Ma is iszok még light kólát egy héten 4x ebédhez egy pohárral, vagy enyhe ásványvizet diabetikus szörppel vagy sima vizet, teát üresen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!