Ha tegnap 37-en voltak lélegeztetőgépen abból, hogyan jön ki a 24-es halálozás?
Ha tegnap 37-en voltak lélegeztetőgépen abból, hogyan jön ki a 24-es halálozás? Sajnálatos módon!
Szóval mondjuk a héten 60 ember volt lélegeztetőgépen, de 100-an halnak meg. Ebből nekem sehogy se jön ki a matek? Ezt magyarázzátok már meg?
Úgy gondolom, hogy sajnálatosan több ember kerül lélegeztetőgépre előbb mint aki meghal, de a statisztika nem ezt tükrözi.
Nincs elég lélegeztetőgépünk? Pedig van több ezer.
8, 10-es.
Igen de lélegeztetőtőgépre 1-2 hét alatt kerülnek, úgy növekednek a számok. Ezzel a napi halálozással ez egész borzasztó!
Sokkal több lélegeztetőgépes kezelésre gondolnák. A lenti cikkből is kiindulva.
"A Facebookon most posztolt röntgensorozat egy harmincas éveiben járó, társbetegséggel nem rendelkező férfi tüdejéről készült. A beteg légszomj és erős köhögés miatt jelentkezett az egyetem sürgősségi osztályán, és a felvételekor készült mellkasi CT-vizsgálat súlyos Covid-19 tüdőgyulladást mutatott.
Gyorsan romló légzési státusza miatt még aznap intenzív terápiás osztályra és lélegeztetőgépre került. "
Itt is egy 2 hetes lélegeztetésről beszélhetnénk?!
"Még aznap" plusz a tüdő képek.
Ebből kiindulva jönne a kérdésem.
Azt se hiszem el, hogy magas vérnyomásba hal bele valaki, mikor egy orvos gárda mellette van.
Viszont ha nem kap elég levegőt valaki......
De biztos rosszul gondolom. Erre lennék kíváncsi, hogy ki mit gondol erről.
Számomra sok a megválaszolatlan kérdés a vírussal és a megbetegedéssel kapcsolatban.
A magas vérnyomásba nem úgy szokás belehalni, hogy szövődménként agyvérzést vagy infarktust okoz? Előttem valahogy ez a kép van. Mert akkor hiába van ott 100 orvos is, vagy meg tudják menteni, vagy nem.
Ha valakinek leáll a szíve, mert nem bírta a covid miatti pluszterhelést, és azonnal megkezdik az újraélesztést, akkor se 100% sajnos, hogy túléli. Sajnos a rokonságomban volt ilyen (nem a halott, hanem az egészségügyi dolgozó, aki az összeesett ember szakszerű újraélesztését azonnal megkezdte, de végül meghalt a beteg, ami sajnos neki is elég megterhelő volt lelkileg).
De az is lehet, hogy valakinek nagyon gyorsan romlik az állapota, pár óráig még életben tudják tartani lélegeztetéssel, de tovább nem.
Mindegy is :-( Koncentráljunk inkább a megelőzésre :-)
Akkor is furcsa, hogy van 23ezer aktív beteg. Abból 41 van lélegeztetőgépen összesen. (Tegnap 37).
A 10# cikkben pedig egy alapbetegségekkel nem küzdő került lélegeztetőgépre.
Így furcsa a mostani arány.
A kommunikált adatok eddig is furák voltak. Én is számolgattam egy darabig az elején aztán meguntam. :)
Azért az nem olyan fura hogy alapbetegség nélkül kerül valali lélegeztető gépre. Az amerkiai hadseregből 8an meghaltak. Azért nem gondolnám hogy krónikus betegeket alkalmaztak volna. Pl. Légmellet is kaphat valaki tüdőgyulladástól. Attól egy pillanat alatt összeeshet a tüdeje és összeomolhat a keringése és meghalhat mire kiér a mentő.
13 Brittany Murphy akire gondolsz.
Az o esete kerdojeles. Nem boncoltak, csak utolag es valamilyen mergezesre utalo jeleket talaltak nala, kozel sem biztos hogy influenzaban halt meg.
Mai adatok.
1712 KORONAVÍRUSOS BETEGET ÁPOLNAK KÓRHÁZBAN,
közülük 179-en vannak lélegeztetőgépen. Sajnálatosan 33 halott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!