A skizofrénekre jellemző, hogy balesetben halnak meg, vagy az öngyilkosság jellemző rájuk gyakrabban?
Tegyük fel leesnek valahonnan, vagy elüti őket valami, az esetek többségében ez baleset vagy szándékos öngyilkosság?
Mivel nem tudnak különbséget tenni a valóság és képzelgés között, honnan tudható, hogy nem csak balesetben haltak meg?
11
Nem értelmetlen a kérdés. Vannak mentális betegségek amelyek jobban hajlamosítanak az öngyilkosságra mint mások. Például a depresszió jobban hajlamosít rá mint pszichopátia.
Ugyanakkor nem nehéz elképzelni, ha az ember hallucinál akkor nincs meg a józan ítélőképessége, olyan dolgokat lát amik nincsenek ott, ezért akár még balesetet is szenvedhet. Ahhoz hasonló módon mint amikor a drogosok az épület tetején azt gondolják, hogy tudnak járni a levegőben, kilépnek és lezuhannak.
Lehet én gondolkodok túlságosan komplexen és csak azért ugranak meg ilyesmik. Megpróbálok majd egyszerűbben gondolkodni ezentúl, hátha semmi ötletem nem lesz soha.
15
Neked meg miért jó ha kretén vagy? Sokat bántottak az életben?
18
Hogyne változtatna? Szerinted mindegy, hogy valaki öngyilkos lett vagy baleset érte? Nem ugyanaz a kettő. Nem értem miért vagy ilyen lekezelő. 0 empátia van benned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!