Az altatásban végzett vastagbél tükrözés előkészületei és az utóhatásai mekkora fájdalommal járnak?
Nekem volt altatásos vastagbél tükrözés. Friss vérvételi eredményt kellett vinni, ezen túlmenően a gyógyszertárban venni egy általuk javasolt hashajtót. Nekem nem fájt tőle a hasam, az igaz, hogy a wc mellől, főleg az első órában, nem érdemes elmozdulni.
Előző napon már ne nagyon egyél, csak igyál. A tükrözésből semmire nem emlékszem, egyáltalán nem fájt utána sem. Pár órát kellett benn maradnom és feküdni, utána hazamehettem. Nyilván szép lassan kell bevezetni az ételeket és nem azonnal "lerohanni" a gyomrod.
Ajánlom ezt az írást, meg a kommenteket is alatta:
Elvileg az a hashajtó, amit felírnak, nem okoz görcsöket. Hogy mennyire tudsz dolgozni a hashajtós napon, az gondolom egyénfüggő, itt a blogger azt írta, hogy ő alapvetően tudott. Nyilván nem mindegy, mi a munkád.
A fájdalomra azt írta, hogy beszúrtak egy kanült a kezébe, ez volt a "legdurvább" rész, szóval gondolom nem lehetett olyan vészes :-)
A befújt "levegő" pedig jobb helyeken szén-dioxid, ami könnyebben felszívódik, tehát nem lesznek borzasztó görcseid. Persze drágább is, szóval lehet, hogy valahol sima levegőt használnak.
Szia! Nekem volt altatasos gyomor-es vastagbéltukrozesem.
Nálam a hashajtas volt a legkellemetlenebb az egészben. Nem gorcsoltem, inkább a sok kakitol fájt a popsim, de ennyi.
Én másik városban csináltattam, így kibereltem egy apartmant előző nap és aznap már csak a vizsgálatra kellett mennem. Elég gyenge voltam a nem evestől, dolgozni tényleg nem szabad szerintem sem aznap.
A vizsgálat tényleg fájdalommentes, semmit nem érzel utána sem, csak annyit hogy pukizni kell.
Ne izgulj. Nekem is volt éber gyomortukrozesem, na az halál. Ez semmi, bármikor újra csinálnám.
Nekem semmi kellemetlenség nem volt.
Este 7-kor volt a tükrözés. Reggel elkezdtem az első adag hashajtást (citrafleetet kaptam), amihez 1,5-2 liter folyadékot kellet utána inni 250-400 ml-es adagokban, óránként. Nekem kb. a vége felé kezdett indulni a móka, aztán du. jött a következő adat hashajtó. Onnantól már tényleg WC közelben kellett lenni:D De nem görcsölt a hasam, csak a vége felé már nyilván csípte a popsim:D
A beavatkozás után meg az égvilágon semmi nem volt. Se hasfájás, se semmi. Mintha mi sem történt volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!