Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Szerintetek érdemes ezzel...

Szerintetek érdemes ezzel orvoshoz menni vagy majd rendbejön?

Figyelt kérdés
Kb. 1 hétig meg voltam fázva, lázas voltam és fájt a torkom.Ez már elmúlt szinte teljesen orrom se folyik lázam sincs csak a torkom fáj még néha egy kicsit.Viszont amióta jobban lettem egyáltalán nem érzek ízeket és szagokat.És amikor levegőt veszek olyan furcsa érzés is van az orromban, mint amikor nagyon sok port belélegzel és utána olyan száraznak érzed az orrod ahhoz tudnám hasonlítani.Szerintetek várjak vele (ez olyan 5 napja tart) vagy menjek el orvoshoz?Még sosem volt velem ilyen és a jelenlegi helyzetre való tekintettel meg nem akarok elmenni ha nem muszáj.Volt valakivel itt már hasonló?

2020. szept. 5. 17:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Rakd magad karanténba szerintem
2020. szept. 5. 17:23
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

A COVID-19 betegség az egyes embereknél különböző tüneteket vált ki. A legtöbb fertőzöttnél enyhe vagy közepesen súlyos lefolyású betegség alakul ki, amelyből a gyógyulás kórházi ápolás nélkül bekövetkezik.

A leggyakoribb tünetek:

láz

száraz köhögés

fáradékonyság

Kevésbé gyakori tünetek:

fájdalom

torokfájás

hasmenés

kötőhártya-gyulladás

fejfájás

a szaglás/ízlelés elvesztése

bőrkiütés, vagy elszíneződés az ujjakon/lábujjakon

Súlyos tünetek:

légzési nehézség, illetve légszomj

nyomás vagy fájdalom a mellkasi régióban

a beszédképesség elvesztése, illetve mozgásképtelenség

Ha súlyos tüneteket tapasztal, azonnal forduljon orvoshoz! Mindig telefonáljon be, mielőtt elmegy orvosához vagy az adott egészségügyi intézménybe.

Az enyhe tünetekkel rendelkező, máskülönben egészséges emberek maradjanak otthonukban, és ott enyhítsék tüneteiket.

A vírus szervezetbe való bejutásától a tünetek jelentkezéséig átlagosan 5-6 nap telik el, viszont akár 14 nap is eltelhet.

2020. szept. 5. 17:25
 3/12 A kérdező kommentje:
Eddig se mentem nagyon sehova de nincsenek légzési nehézségeim meg köhögés szóval nem korona volt meg már szinte semmi bajom ezeken kívül...
2020. szept. 5. 17:25
 4/12 A kérdező kommentje:
Első gondolatom nekem is a korona volt de a 2 legjellemzőbb tünet nem volt meg szóval nemtom
2020. szept. 5. 17:27
 5/12 anonim ***** válasza:
84%
Bármi lehet a tünete!! Szaglás, ízlés vesztés is az!
2020. szept. 5. 17:29
 6/12 anonim ***** válasza:
84%
A egyik tünetet sem kell kötelezően produkálni. Hívd fel a háziorvost, mi legyen.
2020. szept. 5. 17:30
 7/12 anonim ***** válasza:
69%

koronásan kint maszkászlsz és adod at a betegseget, ahelyett hogy eleve runeteid voltak es orvoshoz mentél volna.

nem lathatom crush gecot miattad meg az ilyenek miatt hamarosan, doxxolva leszel online oktatas alatt🙃

(ne vedd komolyan, de a betegseget igen)

2020. szept. 5. 17:40
 8/12 A kérdező kommentje:
Utolsó te hülye vagy vagy mi ki mondta, hogy kint voltam szerinted lázasan hova mennék amúgy is gondolkozz már ember!!!Egész nap próbáltam pihenni hogy minél hamarabb túl legyek rajta ebből állt az elmúlt 2 hetem de ne zavarjon.Amikor jáványhelyzet van szerintem normális embernek ez alap, hogy otthon marad meg amúgy is betegen amikor full szarul vagy hova lenne az embernek kedve menni?
2020. szept. 5. 17:49
 9/12 A kérdező kommentje:
Miért kell amúgy is mindjárt letámadni a másikat amikor a kérdésből semmi nem indokolta hogy én kint lettem volna...
2020. szept. 5. 17:51
 10/12 anonim ***** válasza:
Beszélj a háziorvosoddal! Kellene tesztet csináltatni! Az orvos majd kihívja a mentőt hozzád tesztelni :)
2020. szept. 5. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!