Arcüreggyulladás/fülgyulladás, volt már más is ilyen helyzetben?
Figyelt kérdés
Először is szeretném leszögezni, hogy nem COVID, mert nem voltak olyan tüneteim. A lényeg, hogy több, mint egy hónapja elmentem dolgozni diák munkásként irodába, ahol a légkondi miatt megfáztam (legalábbis azt éreztem). Ekkor a megfázás ráment a fülemre. Sikerült pesten, pesti lakcímkártya nélkül beutalóval bekonyorognom magam fül-orr-gégészeti rendelesre ugyanis időpontot nem akartak adni a rendelőintézetben. Az orvos kb 3 másodpercnyi vizsgálat után azt mondta fülkürthurutom van, használjak orrsprayt, majd elküldött. Ezután nem múlt el, így elmentem egy magán orvoshoz, aki azt mondta elég komoly közép-fülgyulladásom van, adott gyógyszert, ami elmulasztotta (legalábbis azt éreztem, hogy elmúlt). Ezután, mivel muszáj volt dolgoznom, visszamentem az irodába (máshova nem tudok elmenni, mert a COVID miatt megint nem keresnek sok helyre diákokat/illetve két egyetemi képzés között voltam, jogviszony nélkül meg kevés hely fogad diákként, hiába érvényes a igazolványom). Szóval visszamentem, a tünetek két hete újra kezdődtek, de mivel anyagilag nem győzöm, ezért elmentem a házi orvosomhoz, aki adott gyógyszert ugyan, de azt mondta menjek el fogorvoshoz, lehet a bölcsesség fogam az oka. A tüneteim úgy kezdődnek, hogy az orr üregem és az arc üregem elkezd fájni, majd a torkom is, végül pedig rámegy a fülemre. Tompán hallok, illetve fülzúgásom is van, valamint orr hangom. Lázam egyáltalán nem volt, viszont köhögök és már a mellkasom is fáj. Nem tudom merre menjek, vagy mi lenne a megoldás a problémámra. Már azon gondolkodom, hogy kérek időpontot a fogorvoshoz, hogy kihúzassam a bölcsesség fogam, de csak úgy kb ok nélkül nem fogják eltávolítani (mivel nem biztos, hogy ez a probléma forrássa).2020. szept. 4. 15:23
1/3 anonim válasza:
Megint a gégészetre kellene menned.
2/3 anonim válasza:
Hívd fel a háziorvosodat, és kérj koronatesztet. A köhögés és a mellkasi fájdalom nagyon nem az arcüreggyulladás tünete, nem is egy begyulladt fogra utal! Simán lehet, hogy ezek is vannak egyébként.
3/3 anonim válasza:
Szia! Jól lettél azóta? Nekem is szétmegy és folyamatosan sípol a fülem, és már azóta az egész arcom is fáj, de háziorvos is és fül orr gégész is azt mondta, hogy minden ok :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!