Ez koronavírus lehetett?
Márciusban történt velem.
Egyik ismerősöm Olaszországból tért haza. Hazautazása után közvetlen kapcsolatban voltam vele. Ahogy hazautazott rá talán 2 napra lezárták azt a részt ahol volt. Utána ő elég náthás volt. Én pedig rá kb 4-5 napra úgy éreztem nem kapok levegőt esténként az ágyba akárhogy feküdtem. Aztán egyre rosszabbul lettem, fulladtak nagyon. Nem tudtam úgy egy utcát lesetalni, hogy ne álltam volna meg. Szó szerint fuldoklottam. Elég csúnyán. Voltam orvosnál nem tudott velem mit kezdeni, táppénzre vett, meg írt gyógyszert a köhögésemre. Kicsit náthás voltam még mellé.
Tehát ezek voltak a tüneteim :
Első 2 nap:esténként az ágyban légszomjam volt.
3.nap:kicsi köhögés napközben, semmi komoly.
4. Naptól egészen kb 8.9.napig :durva köhögés. Először száraz majd gyogyszer hatására felszakadt. Menés hatására fulladás, zihalas, orrfolyas.
Utána meg egy hétig kohogtem de az már nem volt vészes.
Hőemelkedésem volt csak. Betegnek nem éreztem annyira magam. Igazából bármi is volt ez ha korona ha nem túlélhető volt csak ezek után elgondolkodtató. Környezetemben nagyon sokan betegek lettek ekkor tájt.
A COVID-19 betegség az egyes embereknél különböző tüneteket vált ki. A legtöbb fertőzöttnél enyhe vagy közepesen súlyos lefolyású betegség alakul ki, amelyből a gyógyulás kórházi ápolás nélkül bekövetkezik.
A leggyakoribb tünetek:
láz
száraz köhögés
fáradékonyság
Kevésbé gyakori tünetek:
fájdalom
torokfájás
hasmenés
kötőhártya-gyulladás
fejfájás
a szaglás/ízlelés elvesztése
bőrkiütés, vagy elszíneződés az ujjakon/lábujjakon
Súlyos tünetek:
légzési nehézség, illetve légszomj
nyomás vagy fájdalom a mellkasi régióban
a beszédképesség elvesztése, illetve mozgásképtelenség
-------------------------------
Ha súlyos tüneteket tapasztal, azonnal forduljon orvoshoz! Mindig telefonáljon be, mielőtt elmegy orvosához vagy az adott egészségügyi intézménybe.
Az enyhe tünetekkel rendelkező, máskülönben egészséges emberek maradjanak otthonukban, és ott enyhítsék tüneteiket.
A vírus szervezetbe való bejutásától a tünetek jelentkezéséig átlagosan 5-6 nap telik el, viszont akár 14 nap is eltelhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!