Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Miért emelkedik ilyen brutális...

Miért emelkedik ilyen brutális ütemben a koronavírusos fertőzöttek száma Magyarországon és szerintetek meddig fog még emelkedni?

Figyelt kérdés

Múlt hét péntek óta stabilan 100 fölött vannak a napi esetszámok, vasárnap 292, szerdán 365, ma pedig 459 új fertőzöttet regisztráltak, a számokból jól látható a gyors emelkedés.

Miért másabb ez a második hullám, mint amilyen az első volt?

Mitől robbant be egy hét alatt a járvány idehaza?

És szerintetek meddig fognak nőni a napi fertőzésszámok?

2020. szept. 4. 11:22
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
80%
10: A kórházak megtelését nem tudják szabályozni, csak a számokat. Az nép- és országfüggő, hogy mennyien esnek ágynak, illetve kerülnek lélegeztetőre.
2020. szept. 4. 22:25
 12/22 anonim ***** válasza:
70%
6. De mi áll az érdek mögött? Mert korlátozás az max utazgatásnál van de lényegében bárki bejöhet ha nagyon akar. Maszk gyártás és fertőtlenítő bisnis fellendítése? Mert kb ez van. Mindentől megvéd egy rongydarab. Nem lebecsülni akarom a fontosságát csak ennél valami többet kéne.
2020. szept. 4. 22:36
 13/22 anonim ***** válasza:
70%
11 a bezárásra gondoltam. Azt időzítik akkorra. Muszáj lesz különben nyáron nem lehet majd nyaralgatni annyi lesz a beteg. Egyebként meg persze a spanyil nátha meg a pestis pár év után eltüntek. De az influenza a jó égnek nem akar eltűnni. Ez meg leginkább felépítésében arra hasonlít. Nem akarok vele életem végéig együtt élni.
2020. szept. 4. 22:40
 14/22 anonim ***** válasza:
70%

1. Most többet tesztelnek, játszanak a számokkal ezzel. Több teszt, több emberről derül ki hogy tényleg koronavírusos e. Eddig is nagy volt a létszámuk azoknak akik házikaranténban voltak gyanúval, akár 10 ezer fő. De nem csináltak nekik tesztet. Most több a teszt -> több a beteg.

2. Eddig is a fiatalok körében terjedt jobban. Őket kevésbé tartotta a szabályozás, többet voltak együtt, jobban terjedt általuk, sok helyre szórták szét. Csak mivel nagyreszukon minden tünet nélkül átment, észre se vették, hogy baj lenne. Idős embereket jobban megviseli, őket tehat tunet utan alapbol teszteltek. A többi amit meg nem mentő vitt be 40 fokos lázzal, vagy nem volt koronás ismerősük, csak haza takarították hazikarantenba.

3. Nem egy mutálódott tök új koronavírussal van dolgunk, ami most már csak fiatalokat gyilkol korra tekintet nélkül és őket is fertőzi csak. Ha nagyobb is a fiatal koronavírusosak aránya, az NEM azt jelenti hogy most már "aki elkapja az nagy eséllyel meg is hal". Valószínüleg csak több tesztet csinálnak a fiataloknál, és így kiderül a végére hogy kb már az egész országon átment.

4. Ez a típusú koronavírus nem tavaly év végén keletkezett, és nem csak Kinában terjedt.

5. Én rendszeresen járok külföldre, a legutóbbi alkalom után kb 8-10 napra kitört rajtam a levertség. Fájt a torkom, a nyakam, a derakam, a végtagjaim nehezek voltak, egész nap álmos voltam, vederszamra ittam a kávét. 3 nap alatt elmúlt. Az időjárásra fogtam. Lehet az volt, vagy a stressz, vagy koronavírus. Ki tudja? 80 ezerért viszont nem csináltatok tesztet, ha meg nem megyek be dolgozni kirúgás.

És kitudja hány magyar van ezzel még így a magyar egészségügy mellett? Például ott vannak a gyárak. Nem egy van ahol már talaltak koronavirusos fertőzöttet. A közvetlenül fél méterre tőle dolgozót kiállítottak haza (ingyenes teszt nélkül, csak maradjon otthon két hetig) a többi ember ugyanúgy dolgozik. :) Es szerinted ők mit tesznek? Semmit. Ugyanúgy járnak haza, járnak vissza dolgozni. Mindenki kussol, még akkor is ha baja van. Ha nincs, akkor is lehet tünetmentes vírusos.

6. Te hiszel annak amit a tv2-ben meg az rtl-ben bemondanak?

2020. szept. 4. 22:57
 15/22 anonim ***** válasza:
70%
Van olyan teszt ami kimutatja, hogy átestél e rajta?
2020. szept. 4. 23:02
 16/22 anonim ***** válasza:
14: Nem hiszek. Épp ezért írom, amit írok.
2020. szept. 4. 23:21
 17/22 anonim ***** válasza:
81%
Nyilván mikor alacsony számok voltak és volt az országos tesztelés próbáltam hinni. De a korlátozások megszüntetésével már nem hittem el hogy napi 5 beteg. Most még rosszabb lesz az iskolák megnyitásával meg a zsúfolt tömegközlekedéssel ahol szaszerűen alig hord valaki maszkot. Vagy fel sem veszi vagy az orráról húzza le vagy olyan lazán hordja hogy egy szendvics is beférne alá. Nekem már rémálmaim vannak veszélyeztetettként. Nem akarok visszamenni a kórházba. :(
2020. szept. 5. 07:50
 18/22 anonim ***** válasza:
81%
Eddig is több beteg volt csak elhallgatták hogy pötögjön a turizmus meg a rendezvények és vendéglátás. Most többet is tesztelnek meg sokan nyaragattak fertőzött területeken és ezzel is nőtt a fertőzöttek száma. És ami a legrosszabb hogy az emberek többségét már nem érdekli. Mennek kózösségbe nem tartanak tabolságot, nem vesznek maszkot vagy lehúzzák az orrukról így meg semmit nem ér. Kezet sem mosnak és most kezdődik az oktatás így az is elkapja aki eddig vigyázott mert a gyetek hazaviszi aztán a szülő beviszi a munkahelyre így gyermektelen is meggertőződik. Áldatlan állapot a kormány meg még mindig a focimeccsekkel van elfoglalva.
2020. szept. 5. 09:28
 19/22 anonim ***** válasza:
0%
18: Kissé ellentmondásos a kommented. Most akkor hiszel a hirtelen emelkedésben vagy humbugnak tartod?
2020. szept. 5. 10:08
 20/22 anonim ***** válasza:
70%
Azt gondolom a kijárási után valóban nem volt nagy esetszám. De ahogy csoportosulni kezdtek az emberek drasztikusan nőtt a betegek száma. Csak eddig vagy nem hozták nyilvanosságra vagy nem teszteltek. Szerintem folyamatos a növekedés június óta nem most ugrotteg hirtelen ekkora mértékben. De nőni fog tovább az iskolák miatt meg a hideg zárt terekbe kenyszeríti az embereket emiatt is.
2020. szept. 5. 11:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!