1-2 doboz fagyasztott spenót veszélyes?
Hello.
Lehet kapni a boltokban (legalábbis az ALDI-ban) 450 grammos gyorsfagyasztott passzírozott parajt (spenótot). Na mármost a spenótnak nagyon magas az oxolát tartalma, ami vesekőhöz vezethet. 100g leveles nyers spenótban van 0.9g oxolát, és a napi ajánlott oxolát mennyiség olyan 40-50mg, tehát 100g leveles spenót a napi adag legalább 20szorosát tartalmazza.
A megfőzött spenót úgy a felére lecsökkenti az oxolát tartalmat elvileg, és gondolom ez a gyorsfagyasztott meg van főzve fagyasztás előtt. Viszont a főtt spenót tömege meg kb a nyers fele, szóval ugyanott tartunk oxolát mennyiségben...
Tehát ez a kérdésem, hogy ezek a 450g-os fagyasztott spenótok amik ott vannak minden boltban egymás hátán, napi pár dobozzal már konkrétan veszélyesek?
Ha baromságokat beszéltem az adatokkal akkor javítsatok ki légyszi.
Direkt a trollkodók kedvéért próbáltam egy olyan tényeken alapuló gondolatmenetet leírni a kérdésemben, amit ha végig olvas az ember értelmesen akkor 3 féle reakciója lehet:
- "Ebben van ráció, lehet, hogy tényleg káros?"
- "hazudik az kérdés feltevője és kamu adatokat ad meg mert spenót ellenes"
- "retardalt vagyok mert nem tanultam meg szorozni osztani se suliban, odairok valami f a s z ságot"
Az első 3 válaszoló az utolsó kettő valamelyikébe tartozik, lehet hogy mind2be
5/6
Oks. Ez nem változtat a kérdésem tárgyán.
Eleve nem normális dolog spenótot enni, úgy néz ki, mint amit egyszer valaki már megevett.
Mit gondolsz, miért pont ilyen sóska-spenót színű a szörnyek vére is a videójátékokban, meg filmekben? Mert undorítóan néz ki :)
Szóval most akkor egy újabb ok, hogy még jobban utáljam.
8/9
ja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!