Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Aki otthon van a témában,...

Aki otthon van a témában, lehet ez crohn?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Iszonyatosan félek és bocsi ha hosszú igyekszem lényegre törni. Tehát. 1 hónapja voltam kb háziorvosomnál, akkor 2 hete állt fenn az, hogy lágy székletem volt és hasi diszkomfortom. Emellett ilyen kis apró foltok/pöttyök jöttek ki néha a számban, ami másnapra el is tűnt. Ezzel annyit mondott, menjek intolerancia vizsgálatra.

IgG teszt pozit mutatott tejfehérjére, valamint enyhén pozit tojásra. A tejet full elkerültem amennyire csak tudom, és így 2 héten át perfektül megvoltam nyaraláson. Hétfőn hazaértem, megjött a mensim, amitől ment a hasam és még kedden is, ezzek egy időben lett egy folt a számon, de azt hallottam menzeszkor ez gyakrabban kijön, mert a hormonok változnak. Azóta lágy a székletem újra.

Mensi elején amúgy is menni szokott a hasam, csak megmaradt ez a lágy széklet. Annyi történt, hogy tegnap ettem tojásrántottát reggelire, lehet ennyire érzékeny lennék rá,ha magában eszem? Rettegek tőle hogy ez lehet e crohn, gasztró még nincs nyitva.

2020. aug. 6. 10:59
 1/7 anonim ***** válasza:

Nőgyógyász nem látott esetleg?

Azért mondom, mert mensivel jött neked elő újra, bár akkor állítólag felerősödnek az érzékenység tünetei is..

Kismedencei fájdalom, nagyon fájó, szabálytalan menzesz, erős vérzés, ilyeneid nincsenek? Amúgy menzesz idején tipikusan jöhetnek ki ilyen hólyagok meg furcsaságok a szájban, mert a hormonok dolgoznak. Az is lehet attól ment a hasad és még az utóhatása rajtad van, rendbeáll a bélflóra. Nekem gyanús lenne, hogy előtte totál jól voltál, mig elhagytad szépen az allergéneket.

Szerintem szedj probiotikumot továbbra is és hagyj el mindent ami pozitív volt és nézd meg javul e pár nap alatt.

2020. aug. 6. 11:07
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem baromira rá vagy erre pörögve, látszik az írásodból.

Lehet lepontoznak, de mondom az én meglátásom erről az egészről:

volt egy bajod, elmentél vele orvoshoz. Kijött egy ételérzékenység, oké, itt megállna a gasztrós is, hogy dietetikust tessék felkeresni, étrendet eszerint tartani.

Szerintem előtte is baromira rugóztál azon, mi bajod lehet, a stressztől jobban megy a has, fáj is a has, sőt, nem tudom tudod-e, hogy a stressz hormonokat szabadít fel a szervezetben, aminek egyik megjelenési formája a szájban megjelenő kiütések/afták.

Megtudtad az eredményed: megnyuogodtál, diétáztál és láss csodát, semmi bajod nem volt egy kettőre. Nyugodt környezetben voltál, elfogadtad a probléma okát.

Menstruáció hatására nagyon sok nőnek hasmenése lesz. Sok barátnőmnek van ez a gondja, valamint le is gyengül az immunrendszer ilyenkor, minden felerősödik, ahogy írták előttem. Te kincsem ettől totálisan beparáztál megint, már 2 nap hasmars után. A stressztől meg újra beindult a pokoli kör, figyelgeted magad és diagnosztizálgatod, ezt úgy hívják hipochondria. A crohn nem múlik el arra, hogy elhagyod a tejet! Az nem múlt volna el magától és nem jön elő egy menzesztől... Szerintem itt már te is érzed, hogy valami túlzás van. Nyugodj le! Mert stressztő is lehet egy IBS, ami dettó ugyanazokat produkálja. Plusz tojásos vagy és fura, ha szarul leszel rántotta evés után? :D Nekem ez annyira átlátható valahogy, idegi alapon spanolod magad és elsiklassz az egyértelmű dolgok mellett!

Hívd fel a dokkert, mutasd meg neki a leletedet, elmondja mit mennyire kell elhagyni, kivel konzultálj és kész. Tuti azt mondja, hagyd el a tojást is, mert hát az is pozitív, ezzel nem kell játszani. Legalább pár hónapra nem szabadna enned. HIDD El hogy semmi durvább baj nincs, egyszerűen iszonyatosan félsz. Kapcsolódj ki, úgyse tudsz addig menni míg nem nyitnak ki, felesleges addig rugózni, mert ha stressztől van neked, ettől csak rosszabb lesz az egész.

2020. aug. 6. 11:37
 3/7 anonim ***** válasza:
84%
Miért lenne chron? Nem is ilyen tünetei vannak. Ha allerigás vagy a tojásra akkor miért eszed könyörgöm? És csodálkozol hogy bajod van.....
2020. aug. 6. 12:01
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

De én úgy tudom, hogy a visszatérő, vagy fennálló lágy széklet, hasi diszkomfort, kicsattanás a szájban mind lehetnek a tünetei. Vagy ez ahhoz kevés?

2020. aug. 6. 12:34
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem több ismerősöm chron beteg. A szajukban nem volt ilyen tünet. Masrészt rengeteget fogytak. Sipolyuk volt stb. Nem kicsit voltak rosszul.
2020. aug. 6. 13:47
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Mint mackósajtban a brummogás...

Bátyámnak bélgyulladása volt és nem egy nyávogós, beteges típus, de olyan ramatyul volt mint még soha szerintem.

38 fokos láz, hidegverejték, olyan végtagfájdalom alig tudott mozogni, napi 6x járt fosni, ami nem kis lágy széklet volt, hanem vizes jött belőle.

Azt mondta irtózatos szaga volt és sok nyák volt benne, a végén már mintha vért is látott volna. Ha wc-zett iszonyú görcse volt, ott voltam vele ügyeleten megnyomkodták és azt mondták ez gyulladás, de vakbélgyanú is felmerült. Szerencsére egy hét alatt kb rendeződött gyógyszerekkel.

Na ez a gyulladás. És így se mondták neki, hogy cron lenne, egyik barátnőmet szintén véres hasmarssal vitték be és neki is más volt, valami ételallergia azt hiszem.másik barátnőmnek hónapok óta fájt a hasa minden evés után, ment is neki félt hogy mi lesz:laktóz.hagyd azt a fránya tojást basszus ha nem tetszik a hasadnak! Figyelj oda mit eszel az intolerancia nem játék, nem hiába jött ki neked a teszten tessék azt komolyan venni, mert attól viszont begyulladhatsz, ha ilyeneket eszel. Semmi baj nincsen, csak figyelj oda a leletedre és ne olvass a neten ilyenekről.

2020. aug. 6. 14:00
 7/7 anonim ***** válasza:
73%
Ezzel az erővel mindjárt daganatot is diagnosztizálhatnál magadnak. Nem tudom mióta tünete a krónnak a szajban jelentkező allergiás tünetek. Ha nemi hasmenésen múlna akkor a fel világ chron beteg lenne.
2020. aug. 6. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!