Lágyrész daganatom lehet? Mi ez a duzzanat a lábamon?
Pár napja vettem észre a combom külső részén egy tenyérrel lefedhető kiálló dudort. Nem fáj, nem okoz panaszokat csak egyik napról a másikra megjelent. Olyan mintha az izmom dudorodna ki, kemény és tömött. Az interneten mindenhol Ewing szarkóma és egyéb lágyrész szarkóma a diagnózis. Nagyon félek. Szeretnék elmenni orvoshoz, de félek, hogy a háziorvos félrediagnosztizál.
Lehet daganat?
21/L
Ha küldesz képet, lehet meg tudom mondani mi az. Bár biztosra sokszor akkor se tudnám ha megnyomkodhatnám, olyankor biopszia kell.
De egyébként nagyon kevés esetben daganat.
Nézd ha valaki félre fog diagnosztizálni az nem a háziorvosod lesz (aki elküld egy kórházi kivizsgálásra egyébként is ezzel a daganattal) hanem majd te saját magad diagnosztizálod félre meg az itt lévők többsége aki szintén nem rendelkezik orvosi diplomával
Csak orvos tudja megállapitani valószinűleg kórházban, hogy mi bajod van szerintem egy ultrahanggal, úgyhogy fordulj minél hamarabb orvoshoz
Ewing sarcoma. 😂 😂
Ondiagnosztizalas level100
Ewing sarcoma legfokepp gyermek betegseg. Te mar fiatal felnottkent a minimalis eselyed is meg minimalisabbra csokkentetted.
Es a lagyreszdaganatoknak vannak tuneteik es nem egyik naprol a masikra alakulnak ki. Fajt korabban rendszeresen ott a labad ahol a dudor van? Volt hogy ejszaka felebredtel ra? Ha nem akkor 0 az eselye hogy bármilyen sarcomad legyen.
Es felejtsetek el ezt a google ondiagnosztizalast..
A doki megvizsgált, azt mondta zsírcsomó lehet, de elküldött ultrahangra.
Ultrahang alapján meg tudnák állapítani, hogy ez rossz, vagy jó indulatú? Ha azt mondják zsícsomó és nincs vele gond, akkor hagyjam ennyiben?
Csak a szovettan tudja megállapítani hogy az esetleges daganat rosszindulatú-e. Tehát egy orvos sem fogja ranezesre megmondani.
Szovettan egy kulon eljaras, azt most ultrahangon biztos nem fognak venni.
Es az ultrahangos vizsgalat nem resze a rak diagnosztizalasnak.
Majd akkor kezdhetsz el aggódni ha PET CTre kuldenek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!