Elég kínosnak érzem erről írni, de meg vagyok ijedve,
úgyhogy bármilyen tanácsot szívesen fogadnék. Valakinek
ötlet, mi lehet ez? Részletek lent.
Egyébként ne félj az orvostól/patikustól. Én gyógyszerész vagyok. Minden héten eladunk minimum egy tucat reparon, sperti, stb készítményt. Semmi reakciót nem vált ki belőlünk. Ne legyél szégyenlős, bárkivel előfordulhat.
Most Június/Júliusban különösen felszökött az aranyeresek száma nálunk. Azt beszéltük a minap, hogy azok a kicsi végbélvénák valszeg nem jól tolerálták a sorozatos változó időjárás frontokat.
2020. aug. 4. 01:24
12/20 A kérdező kommentje:
Uhh, ez egészen megnyugtató. Akkor, ha már itt az alkalom, megkérdezem, hogy tudod-e melyik kenőcsöt lenne érdemes vennem? Lehet valóban a frontok sem tettem jót, de mostanában voltam náthás, elég sokat köhögtem. Lehet az is közrejátszott. Az a lényeg, hogy akkor elvileg nem komoly a baj, sőt messze van attól a sok szörnyűségtől amit a neten olvastam :D
Nekem a Reparon jott be :D
2020. aug. 4. 01:44
Mivel nem írtad, hogy vérzik, így feltételezem nem repedt be. Egy egyszerű Reparon kenőcs megfelel a célra, de Proktis, Sperti, Mastu kenőcsök is jók. Esetleg a Hemorid tartalmaz egy kis helyi érzéstelenítőt is, bár erre nem hiszem, hogy szükség lenne, mivel azt írtad nem viszket és nem fáj.
Ha romlanak a tünetek, akkor keress fel orvost, mert lehet hogy kúpra is szükséged lesz, hogy kívülről és belülről is kezelni tudd a vénákat.
2020. aug. 4. 01:45
15/20 A kérdező kommentje:
Na, akkor holnap be is újítok egy Reparont. 😁 És igen, tényleg, semmit nem érzek, csak azt hogy ugye van ott valami, ami eddig nem volt. Meg hogy minimálisan feszít, de csak ha mozgok vagy akármi. Eddig se vérzett, most sem vérzik.
A hideg miatt van. Hideg kövön üldögeltél, éjszaka kitakarózol és megfázik. Én nem a kenőcsöt tartom a legfontosabbnak, hanem hogy tartsd melegen a popódat és masszírozgasd az aranyeret akármilyen síkosításra alkalmas készítmény igénybevételével. Már a masszírozás közben érezni fogod, hogy egyre kisebb lesz az aranyér. Meg kell keresni az ér végeit és onnan kell haladni a masszírozással a közepe felé, így talán hatásosabb. A kenőcsök használatánál egyébként is a masszírozás a lényeg, javul helyileg a keringés és felmelegszik a terület jobban felszívódik a hatóanyag.
2020. aug. 4. 07:25
17/20 A kérdező kommentje:
Mondjuk a hideg kövön ülés is valószínű. Bár én nem éreztem hidegnek, de valószínű akkor, hogy mégis az volt. 😅 Köszi a tanácsot, akkor először megpróbálkozom a masszírozással és, ha nem múlik max majd utána a krém.
Napi egy gramm C vitamint fogyassz, és elmúlhat.
2020. aug. 4. 17:55
19/20 A kérdező kommentje:
Na, akkor a C vitamint is kipróbálom 😊 Valamelyik módszer csak beválik 😅
20/20 A kérdező kommentje:
Na, kis update. Goldoltam leírom, hátha valakinek segíthet, akinek hasonló problémája van. 5 napja kenem minden este Reparonnal, sokkal kisebb lett a dudor és folyamatosan megy össze. Köszönöm mégegyszer a segítséget mindenkinek, szerintem innen már okés leszek. 😁
Kapcsolódó kérdések: