Ma lesz Szív MR, vagy CT vizsgálatok. (Nem tudom melyik) kissé félek. El tudnátok mondani milyen? Kissé klausztrofobiás vagyok. Na és milyen a kontraszt anyag?
De normális vagy ezzel a szavazással.
Mi értelme van ennek, mire lehetne szavazni?
A CT egy rövid vizsgálat, csöppet búg, de egy koncert zajszintjéhez nem ér fel. Vénásan adják be a kontrasztanyagot, majd nyugton kell maradni, esetenként még a légzés is visszatartani (ebből is látszik, hogy nem hosszú a folyamat).
Az MR hosszabb vizsgálat, jóval hangosabb, ütemesen dobogó gép. A kontrasztanyagot itt is vénásan adják be. Mielőtt betolnak a gépbe, kapsz egy pánik gombot.
Ne hergeld magad előre! Amit javasolni tudok, hogy amint felfeküdtél az asztalra, hunyd be a szemed, és amíg azt nem mondják, hogy kész vagy, ne is nyisd ki. Lélegezz egyenletesen és beszélj magadban (ne hangosan, csak a fejedben :)), ha szereted a gépzenét, akár még azt is képzelheted, hogy azt hallgatsz. Nekem bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!