Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mitől lehet szapora szívverés?

Mitől lehet szapora szívverés?

Figyelt kérdés
Rohamokban tör rám szapora szivveres, pl este 55-65 között mozgott, teljesen nyugodt voltam, de ma pl arra keltem fel hogy 90-95 a pulzusom, elkezdem nagyon félni hogy mitől. Szóval sokszor van hogy látszólag ok nélkül felszökik a pulzusom, és egy idő után újra normális lesz.. tudtommal szívbetegeknek folyamatosan kalapál a szívük, nem szűnik meg.. mitől lehet?

2020. júl. 11. 08:55
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Ha szivbillentyű problémád vagy komolyabb szivbetegséged lenne lenne azt észrevennéd azonnal ugyanis annak már komolyabb jelei vannak

Én is magas pulzusban szenvedek, ha nem szedném a béta blokkolót mozogni sem tudnék meg állandóan fulladnék a saját szivverésemtől

A folyamatos 80 feletti pulzus pedig már kárositja mind a billentyűket, mind pedig legfőképp nem hagyja a szivet pihenni nyugalmi helyzetben vagy alváskor

Így előbb utóbb vagy a billentyű mondja fel a szolgálatot vagy pedig szivrohamot kapsz ha 80 fölött van állandóan a pulzusod

2020. júl. 11. 09:52
 12/18 A kérdező kommentje:
Haat szerintem nem. Sok ismerősünk 95-105 pulzussal él, kardiológus professzor mondta, hogy nem kell gyógyszerhez nyúlni amég folyamatosan nincs 100 felett. Volt olyan öreg ismerősünk, aki 95-100as pulzussal élt 76 évig..
2020. júl. 11. 10:00
 13/18 A kérdező kommentje:
Sporttal, mozgással egy idő után levihető normális értékre. Feltéve ha nincs szervi eltérés
2020. júl. 11. 10:00
 14/18 A kérdező kommentje:
A nagybátyjámnak magas vérnyomás, magas pulzus kombója van. Magas vérnyomás alatt 180!-at értek, pulzus alatt folyamatos 130!!at. Mégis rengeteg ideig észre sem vette, így élhetett vele lehet évekig, amég nem vették neki észre. Még abból sem lett semmi baj, nemhogy 95ös pulzustól.
2020. júl. 11. 10:08
 15/18 anonim ***** válasza:

Jó hátha te diplomás orvosoknál jobban tudod, hogy mi az egészséges határérték a pulzus és a vérnyomásnál, akkor járd a saját utad

Csak azt nem értem, hogy akkor mit pánikolsz egy kis 95-ös pulzustól...

2020. júl. 11. 10:28
 16/18 A kérdező kommentje:
Nem én mondom, hanem egy kardiológus ismerősöm. Amerikai oldalak, mindenhol azt írják egyébként hogy 100ig jó.. a webbeteg írja azt igen, gondolom ott szerezted a diplomádat is :D
2020. júl. 11. 11:02
 17/18 anonim ***** válasza:

Te irkálod itt, hogy rosszul vagy a 95-ös pulzusoddal és még te oktatsz ki engem amikor én segitő szándékkal irok neked?

Én szivbeteg vagyok nekem már blokkolót kell szednem, pontosan tudom hol a határ az egészséges pulzus és a beteg pulzus között ugyanis elég feltűnő, hogyha a saját pulzusodtól fulladozol miközben sétálsz például

Jó nagy bunkó vagy mondhatom

2020. júl. 11. 11:14
 18/18 A kérdező kommentje:
A segítségedet köszönöm, de hidd el, ha 80 felett káros lenne a pulzus akkor már kihalt volna az emberiség 50 százaléka. Igen, bunkó voltam veled, ezért bocsánatot kérek. De hidd el, hogy 90-100ig még jó. Nagyon sok helyen ezt írják, a webbetegen írják ezt a 60-80 közöttit, de az orvosilag elfogadott érték az a 60-100. Felhívtam azóta a kardiológusomat is, ő is ezt mondta, de persze megemlítette hogy semmiféleképpen nem jó ha folyamatosan 95 körül van. Ezért meg fog engem vizsgálnit természetesen. És tényleg bocs, csak valamiért talán picit ideges lettem megint.
2020. júl. 11. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!