Hajhullás oka lehet az elhízás?
Figyelt kérdés
A testvérem 3 éve él stabil, azonban 30 kg-os túlsúllyal. Másfél éve hullik a haja, jártunk vele orvosnál (háziorvos, endokrinológus), mindent rendben találtak. Lehetséges, hogyha elkezdeni fogyni, akkor mérséklodne, esetleg el is múlna a hajhullás?2020. jún. 30. 18:30
1/6 anonim válasza:
A hajhullashoz igen, vezethet a tulsuly, de ugyanugy a helytelen dietatol is megtortenhet. Ismerosomnek a helytelen taplalkozas miatt pl.nagyon csunyak es egeszsegtelenek voltak a kormei, berepedeztek. Probaljatok ki a dietat, a sok gyumolcs es zoldseg nem art! :)))
2/6 anonim válasza:
Lehet bizony! Nekem, amióta nagyon meghíztam, a fele hajam kihullott.
3/6 anonim válasza:
Az biztos, hogy a hordóhasúak között felülreprezentáltak a kopaszok, ha az ember kicsit körülnéz az utcán.
4/6 A kérdező kommentje:
Koszonom a válaszokat!
2020. júl. 2. 09:30
5/6 anonim válasza:
Lehet szerintem esetlegesen vashiány, vagy stressz is, vagy valami egyedi vitaminból való hiány, ami külön a szép, egészséges hajnak kedvez, és az hiányzik a szervezetéből. (én nemtom.) Meg pl lehet, hogy akár a stressztől is hízott el; szóval lehet az pl egy tünet is, hogy mondjuk pl rendszertelenül táplálkozott, vagy egyoldalúan, vagy ilyesmi. Vannak ilyen multivitaminos üdítők, nézd meg a dobozán, hogy van-e benne olyan, ami neki a bőrhöz kell, de egyébként már eleve sok vitamin lehet benne, ami feltölt. hohesc-nek van pl a rózsaszin, meg a lila, amikben szerintem sok van pl; meg még a hohesc+vas a bordó ; meg még van nagyon sokféle, nagyon jó multivitamin; pl a piros rauchban van magnézium is, joreggelt kekszben asszem van vas, kalcium, magnezium; ja és a hajszálak úgy tudom, az idegrendszer meghosszabbításai, tehát tényleg egyébként jó sok magnéziumot és Bvitamint is jó lenne bevinni a szervezetébe. Tejben is van mondjuk magnézium , vagy legegyszerűbb, egy kis sósmogyi nassolni valónak, vagy akár só nélküli. :) Ilyen bab, mogyoró, mák, tej; joreggelt keksz, ezekben pl vannak magnéziumok; meg még a bvitamin pl a ciniminisszeletben van; ja és a fahéjban meg a kakaóporban is van rengeteg vitamin; meg még pl a zabkorpában. Lehet pl olyat csinálni, hogy kakaópor, fahéj, zabkorpa rászórva egy kenyérszeletre; és akkor szétkened vajjal vagy margarinnal. (A vaj fagyosan nem kenhető, evés előtt kicsivel célszerű lehet kivenni a hűtőből) Ja és ezt a kenyérszeletet, ami fahéjas, zabkorpás, azt ne cukrozd, ne sózd. Bármilyen fajta kenyérrel jó. Ja és kívülről, fizikailag segíthet serkenteni az endorfin(boldogsághormon)-termelését a szervezetnek: orbáncfű-citromfűtea-kombó. Én kombinálva ittam anno, tök jó. Na, és még a csokoládé is tele van amúgy vitaminokkal , meg segíthet endorfint termelni, de mindent lehet, csak mértékkel. Tehát nem örökké csokit enni, mert azért az sem tesz jót, de tehát az is tele van vitaminokkal.
6/6 anonim válasza:
*Ja és még pl a banán az meg olyan, hogy pl szelént tartalmaz, az pedig az önbizalomnövekedésben segít, az is jó lehet, azt is tudom ajánlani, de amúgy szóval rengeteg féle jófajta gyümölcs van:):):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!