Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mit tegyek magas vérnyomás...

Mit tegyek magas vérnyomás esetén?

Figyelt kérdés
17 éves korom óta vérnyomásos vagyok, és egy erősebb gyógyszerrel, betaloc-zok 50 mg-ossal kezdtem az elején, amit lassan lecsökkentettek, mert nagyon levitte a végére a vérnyomásomat. Most nebiletet szedek, 5 mg-ost, annak a felét kell bevegyem reggelenként, de ez a gyógyszer is kezdi túlságosan levinni a vérnyomásomat, volt már a gyógyszer miatt 99/60-as, vagy 103/45-ös. Csökkentettem egy hétre az adagot, úgy, hogy csak egy negyedet vettem be, de az meg nem vitte le eléggé, felment mellette 135/80-ra is. Szerintetek hogyan kellene szednem a gyógyszert? Úgy esetleg jó lenne, hogy reggel egy negyedet, és este egy negyedet? (Programáltattam orvoshoz, mielőtt valaki nekem esne ezzel, de csak október végére tudott beiírni.)

2020. jún. 27. 18:36
 1/9 anonim ***** válasza:
55%
Ezzel nem jó szórakozni, be kell orvossal állíttatni, belgyógyásszal. Általában két komponensű gyógyszereket írnak fel rá, mert azok a leghatásosabbak. Talán addig próbáld meg, ahogy írtad, negyed reggel és negyed este.
2020. jún. 27. 18:44
 2/9 A kérdező kommentje:
Belgyógyász? Nem kardiológus? Ha meg két komponensű az nekem nagyon nagyon levinné most is amit szedek egy fél és egész nap nem megy fel meg még kicsi is
2020. jún. 27. 19:06
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én belgyógyászhoz járok fél évente kontrollra, szakterülete a hypertonia. Szinte minden embernek más hatásos, ezért is nehéz beállítani.
2020. jún. 27. 19:09
 4/9 anonim ***** válasza:
50%
Nem lehet kideríteni miért van ez és azt kezelni?
2020. jún. 27. 19:34
 5/9 A kérdező kommentje:
Minden vizsgálatom meg volt, nincsen semmi szervi bajom, az orvosok sem tudják miért van ez. De nem ezt kérdeztem.
2020. jún. 27. 19:51
 6/9 anonim ***** válasza:

Ha a vérnyomás csökkentők gyárilag nincsenek bejelölve felezésre,negyedelésre,azokat nem szabad darabolni.

Tudtommal 1 sincs ilyen .Hatástalanná válnak.Nem ott szívódnak fel,ahol kellene .

2020. jún. 27. 21:37
 7/9 A kérdező kommentje:
Nos az enyémet négybe lehet törni gyárilag.
2020. jún. 27. 22:15
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem riogatásnak szánom:

Növérem (51) és bátyám (45) stroke-ba/agyvérzésbe halt bele (igen mármint a szövödménybe).

Nem játék,de:az én vérnyomásom ugrál,felfelé.

A háziorvosnak kéne dönteni hogy hova küld és mit ajánl mit gyógyszer!

2020. jún. 28. 05:58
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan lehet felezni, nekem a doki is azt ajánlotta.

Nálam sem találnak szervi bajt, örökletes, a szüleimnek is magas volt, ráadásul szorongó alkat vagyok, szóval rögtön felszalad, ha valami idegesít.

2020. jún. 28. 09:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!