Hogyan lehet megkülönböztetni? Amikor antibiotikumot szedünk, honnan tudhatjuk, hogy a hasmenés milyen mellékhatás?
Figyelt kérdés
A hasmenés gyakori mellékhatása az antibiotikum szedésének. Akkor is, ha probiotikumot szedünk mellé. Honnan tudhatjuk, hogy ez csak a gyógyszer mellékhatása, vagy a nagyon súlyos álhártyás vastagbél gyulladásról van szó? Van, akinek az antibiotikum után hetekig tartó hasmenése volt,mégsem vastagbél gyulladás?2020. jún. 25. 22:38
1/9 anonim válasza:
A sima hasmenés elmúlik pár nap alatt, az álhártyás vastagbélgyulladás viszont nem. Van rá laborvizsgálat is.
2/9 anonim válasza:
Dalacin C. 1 hónapig fostam tőle, miközben 5 napig szedtem. Amit szedsz gyógyszert, annak mellékhatása a vastagbél gyulladás? A kúra előtt is volt ilyen tüneted? A válaszokból te is sejteni fogod, hogy ez orvosi eset lesz-e vagy csak múló tünet. A doki egyébként jobban ért hozzá.
3/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Nekem az augmentin és a Dalacin szedése mellett mindig hetekig tartó hasmenésem volt. Orvoshoz mentem, ő szerinte csak sima mellékhatás, majd elmúlik. Adott normix tablettát, attól kicsit jobb lett. Ipari mennyiségű probiotikumot szedtem be, mire nagy nehezen elmúlt.
2020. jún. 25. 22:57
4/9 anonim válasza:
A Dalacin lesz a hunyó. Nekem írt fel másikat a doki mikor jeleztem a problémát. A haverom is pont így hát ugyanezzel a gyógyszerrel. Ez igaz nem reprezentatív, de jelenthet valamit.
5/9 anonim válasza:
Nekem is ment a hasam a Dalacin után hetekig, pedig csak 1-2 szemet szedtem be. Nem tudom mi volt, de mindenesetre elmúlt nagy nehezen.
6/9 A kérdező kommentje:
Elmúlt a fog gyulladásod antibiotikum nélkül is? Az orvos szerint, ha a dalacintól megy a hasam, ad rá augmentint. Attól is megy sajnos. 5.darab Dalacin után már előjött. Pedig szedem a probiotikumot.
2020. jún. 26. 12:00
7/9 anonim válasza:
Én is szedtem probiot, de nem ért semmit. Nekem bölcsességfog húzásra írták fel, de szerencsére nem lett belőle semmi baj, hogy nem szedtem be. Persze nem volt helyes, de azt a pár szemet is hetekig éreztem... Augmentintől is megy nekem is.
8/9 anonim válasza:
Nekem 5 szem Augmentin után ment fájdalmasan a hasam, utána kb 3 nap alatt sikerült "helyrepofozni" a belem. (Lactobacillus-streptococcus-bifidobacillus probiotikummal, kamillateával, kefírrel stb.)
Nekem is bölcsességfog húzásra írták fel (csavarták, egymás felé görbülő gyökerek, szuvas volt stb. és tényleg lázas voltam utána).
Már mindkettőből kilábaltam hál'Istennek...
9/9 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Most már én is jobban vagyok, de hónapokig kellett szedni a probiotikumot.
2020. dec. 8. 17:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!