Mitől lehet ez a fura érzés?
Nem sok. Nekem általában 90. Az még jó. Ha majd 120 folyamatosan akkor aggódj. :D ;).
A torkod és mellkasod között. (Ádámcsutka alatt) -> a pajzsmirigy helyezkedik el. Az okozhat, ilyen "kellemetlen" "gombóc" érzetet a torokban, de akár stressz miatt is lehet ez -> ezt izmok okozzák. -> magnézium talán segíthet, és kicsit nyugodtabb környezet (Koronavírus betehetett sok embernek, természetes a stressz, és idegesség). 1 TSH eredmény nem eredmény, legalább 2 - 3 megismétlés kell és ha mindegyik rossz értéket ad -> magas, alacsony -> akkor beszélhetünk vagy pajzsmirigy alulműködésről vagy túlműködésről. De ezeknek van egyéb tünetei is pl.: hírtelen hízás vagy fogyás, a pajzsmirigy méretének megváltozása ... stb.
Folyamatosan érzed? 0-24-ben? Vagy van amikor "jobb?" egyáltalán nem érzed? Aztán rágondolsz és előjön? Akkor bizony attól is lehet, hogy "stresszelsz rá", szóval "beképzeled" ilyenkor az agy tüneteket tud produkálni, ahogy írtam "izmok" által, ezért lehetnek fizikai tünetek... pl tikkel a szemed, ez is lehet a stressz miatt.
Próbáld ki a magnéziumot. 250mg/nap. Ha nem is használ, ártani nem árthat, mivel elég fontos a szervezet számára, a szívnek, izmoknak, idegeknek, érrendszernek jó. ;) Még a szívroham esélyét is csökkenti. ;)
Plussz, ha aggódsz pajzsmirigy miatt akkor:
Csinálj egy ilyen labort. Nem csak a THS-t nézik meg, hanem mindent ami pajzsmiriggyel összefügg és ebből tuti, hogy kiderül, ha valami baj van. De, ha még biztosabbra akarsz menni akkor e mellé csináltass egy nyaki ultrahangot is. Ekkor még tutibb lesz az eredmény.
De elmehetsz Fül Orr Gégészhez is, hogy megnézze a garatmandulákat és az orrmandulákat. Az is okozhat gondot.
Vagy akár gasztróenterológus, mivel reflux is lehet (hogyha még a gyomrod is szokott égni)
Remélem valamit segítettem, merre indulj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!