Mi lehet ez? Volt már veletek, hogy űgy éreztétek, mintha egy hajszál/gombóc lenne a torkotokban?
Akkor a füll-orr-gégészeti problémák kilőve. Ha gégerákod lenne és már tüneteket okoz, akkor az orvos látta volna, mikor megnézte a gégédet. Attól, hogy több a gyomrosavad még nem biztos, hogy feljut a torkodba. A reflux tényleg okoz ilyen problémákat, de nem csak "gombóc" érzed társulhat hozzá, hanem égető érzés a torokban, illetve a gyomrodban is érzed. De ez azért van, mert a gyomor nem záródik jól. Ha jól záródik és csak sok a savad, akkor maximum a gyomrod fog fájni!
Már vége vagy lassan vége a vizsgaidőszaknak nem? Meg a járvány is lehullóban van itthon, lassan már nem lesz semmi.
Én a helyedben várnék még 1-2 hetet a további vizsgálódásnak, háthogyha magától megszűnik ez az egész és tényleg csak az "ideg" miatt volt ez.
De, ha esetleg még 2 hét után is fent állna ez a probléma akkor pajzsmirigyre kell tovább menni. Bár annak is vannak plussz tünetei: fogyás vagy hízás, álmatlanság vagy álmosság. Attól függően, hogy alulműködés vagy túlműködés van. Az Ultrahang azt tudja megmutatni vannak-e göbök "ezeket sokszor szabad kézzel is lehet érezni" illetve azt, hogy van e gyulladás/krónikus gyulladás a pajzsmirigybe. De ezek is járnának mind-mind más tünetekkel.
Szóval, ha semmilyen más tüneted nincs akkor 95% hogy az idegesség. Ebben a járvány időszakban ez valószínű, mert nem csak az egyetem miatt "stresszelsz", hanem tudatt alatt a járvány miatt is, főleg ha sok cikket meg dolgokat olvastál róla.
Fel a fejjel!
Sajnos sokszor
Gombóc,nyomásérzés.Autoimmun pzs vagyok es az idegesseg stressz miatt sokszor van. Frontin stb. ezek picit enyhitik.Vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!