Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mi lehet ez? Volt már veletek,...

Mi lehet ez? Volt már veletek, hogy űgy éreztétek, mintha egy hajszál/gombóc lenne a torkotokban?

Figyelt kérdés
Nagyon zavaro, olyan mintha ott lenne valami, mélyen a torkomban, pedig nincs ott semmi. Fájni nem fáj, de folyamatosan érzem. Mit tegyek?

2020. máj. 30. 17:25
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Akkor a füll-orr-gégészeti problémák kilőve. Ha gégerákod lenne és már tüneteket okoz, akkor az orvos látta volna, mikor megnézte a gégédet. Attól, hogy több a gyomrosavad még nem biztos, hogy feljut a torkodba. A reflux tényleg okoz ilyen problémákat, de nem csak "gombóc" érzed társulhat hozzá, hanem égető érzés a torokban, illetve a gyomrodban is érzed. De ez azért van, mert a gyomor nem záródik jól. Ha jól záródik és csak sok a savad, akkor maximum a gyomrod fog fájni!

Már vége vagy lassan vége a vizsgaidőszaknak nem? Meg a járvány is lehullóban van itthon, lassan már nem lesz semmi.

Én a helyedben várnék még 1-2 hetet a további vizsgálódásnak, háthogyha magától megszűnik ez az egész és tényleg csak az "ideg" miatt volt ez.

De, ha esetleg még 2 hét után is fent állna ez a probléma akkor pajzsmirigyre kell tovább menni. Bár annak is vannak plussz tünetei: fogyás vagy hízás, álmatlanság vagy álmosság. Attól függően, hogy alulműködés vagy túlműködés van. Az Ultrahang azt tudja megmutatni vannak-e göbök "ezeket sokszor szabad kézzel is lehet érezni" illetve azt, hogy van e gyulladás/krónikus gyulladás a pajzsmirigybe. De ezek is járnának mind-mind más tünetekkel.

Szóval, ha semmilyen más tüneted nincs akkor 95% hogy az idegesség. Ebben a járvány időszakban ez valószínű, mert nem csak az egyetem miatt "stresszelsz", hanem tudatt alatt a járvány miatt is, főleg ha sok cikket meg dolgokat olvastál róla.

Fel a fejjel!

2020. jún. 5. 22:33
 12/13 anonim ***** válasza:
Plusz próbálj ne maszkban lenni. Még az is hozzádobhat, hogy "Maszkban vagyok" ez olyan bezártság érzés, és "idegességet" hoz rám. Szóval érted mire gondolok. Az ember nem úgy kap benne levegőt, mint normál módban.
2020. jún. 5. 22:35
 13/13 anonim válasza:

Sajnos sokszor

Gombóc,nyomásérzés.Autoimmun pzs vagyok es az idegesseg stressz miatt sokszor van. Frontin stb. ezek picit enyhitik.Vagy nem.

2020. jún. 14. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!