Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Nem jó a májfunkció, mi lehet...

Nem jó a májfunkció, mi lehet a bajom?

Figyelt kérdés
Március elején voltam laborvizsgálaton, ott minden rendben volt. Most újra készült labor, ahol a májfunkció nagyon magas. SGOT-=51,(35) SGPT=132,(35) Gamma Gt=199 (38). Csak jövőhéten tudok orvoshoz menni, ultrahangot kérni.Epekő nem lehet, mert 2014-ben epekő műtétem volt, ahol az epehólyagot is kivették, így ettől nem lehet. Olyan gyógyszert nem szedek ami ezt befolyásolja. Itt a neten olvastam, hogy az alkoholtól is lehet, de én egyáltalán nem iszok semmilyen alkoholt. A jobb bordaív alatt érzek fájdalmat.Nagyon ideges vagyok.

#betegség #májfunkció #magas labor értékek
2020. máj. 30. 09:08
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

A nővérem 14 sem volt az első epeműtétjénél.

Azóta még négyszer műtötték, mert nem volt ugyan epehólyag, de az epeutak elzáródtak a kövektől, mert azok továbbra is termelődtek.

2020. máj. 30. 09:22
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
hepatitisz vérvételt kértél?
2020. máj. 30. 09:59
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell idegeskedni. A máj termeli az epét, attól hogy epehólyagod nincs, még lehetnek problémák az epeutakkal, de azt hangsúlyoznám, hogy ezek nem olyan értékek, hogy nagyon kellene aggódni, ugyan írod, hogy nem iszol alkoholt, de pl egy átlag görbe este is okoz ilyen értékeket. Lehet olyat ettél valamit, vagy benyeltél egy vírust, ami egy enyhe májgyulladást okozott, de el fog múlni. Nekem egy mononucleosis okozta májgyulladásom volt, 100szoros májenzim értékekkel, mint a tied. Kutya közönséges virális fertőzés, spontán gyógyul.
2020. máj. 30. 10:09
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy követték az epeholyagod meg az epeutakban lehet kő. Lehet valami Virális probléma van. Ahogy fentebb írták mind lehetséges.
2020. máj. 30. 10:50
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! A vérvételt nem én kértem, hanem szakorvos, de tegnap én hoztam el a laborból. Hepatitiszre nem találok semmilyen értéket, így talán azt nem is nézték, bár nem találom, hogy annak mi a kódja a laborpapíron. Kedden kérek ultrahang vizsgálatot, ami talán kideríti, mi a baj. A 3-as megnyugtatott, de tudom, hogy lehet bármi más is, mert az értékek négyszeresen nagyobbak a megengedettnél.
2020. máj. 30. 11:36
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Hepatitiszre külön kell vérvételt kérni az orvosodnál
2020. máj. 30. 12:17
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, keddem kérek.
2020. máj. 30. 12:36
 8/9 Sssaszem ***** válasza:
Nem vagyok orvos, de ez akár epekő is lehet, nem megijeszteni akarlak, de nekem is volt ilyenem. Jobb bordaív alatti fájdalom, lapockába kisugárzó fájdalom és rossz étvágy. Nekem a májfunkcióm csúnya magas volt. Úgy volt, hogy aznap műtenek, aztán megpróbáltuk az antibiotikumot, szerdán vissza kellett menni a sürgősségire kontrollra visszamentek egy kicsit az értékek, de így is műtétre volt szükségem. Mentünk a sebészetre műtéti időpontra. Aztán 2019 március 26-án megműtöttek, azóta jól vagyok. Lehetett volna ennél rosszabb, hogy begörcsöl az epém. Nekem nem voltak ugyan görcseim, de fájt a gyomrom, azt hittük, hogy gyomorrontás, de nem az volt, az előbb gondoltuk. Epekő okozta ezeket a panaszokat.
2020. máj. 31. 15:41
 9/9 Sssaszem ***** válasza:
Elnézést, hogy ezt írom, hogy epekő okozhatja, nekem azóta sincs panaszom, szerencsére. Örüljek annak, kevesen mondhatják el magukról.
2020. máj. 31. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!