Milyen betegséget idézhetett elő eddig a rendszeres alkoholfogyasztás? 18L
Minden akkor kezdődött, amikor gondoltam egyet, és kivettem a szüleim szekrényéből a borosüveget. Akkor voltam 12 éves, és egyből rákaptam arra a melankólikus állapotra. Azóta 6 év eltelt, és már nem elég egy üveg bor, mint annó. Sőt... 2 is kevés szokott lenni. De ezt a témát nem is firtatom, nyilván most nem ez a bajom.
1 éve mindennap iszom. Kb 1,5 liter bort, de valamikor vodkázom, abból csak 3-4 dl-t iszom. Az elmúlt hetekben észrevettem, hogy le vagyok lassulva, nehezen gondolkodom, és a beszédem is mintha zavart lenne. Úgy értve, hogy nem jutnak eszembe a szavak, gyakran elfelejtek dolgokat, és néha akkor is mintha részeg lennék, amikor nem iszom, vagy alig iszok. Nem értek dolgokat, ha beszélnek hozzám, nem fogom fel, amit közölni akarnak velem. Bár kiskoromban is voltak kommunikációs nehézségeim, most mintha fokozódtak volna ezek. Nem tudom, milyen hatással van rám az alkoholizmusom, de furán érzem magamat mostanában.
Iskolába már 3 éve nem járok... Pszichiáterhez és pszichológushoz pedig rendszeresen mennem “kell,” tehát gyógyszereket is szedek. Szüleim sokat dolgoznak - ebből fakadóan nem tudnak rám figyelni, pénz meg mindig akad egy kevés, aminek a hiánya nem tűnik fel senkinek.
(Szerintem semmi lehetetlent nem írtam, ami miatt kamunak lehetne titulálni a kérdésemet. Nyilván nem napi 24 órában vagyok ittas, hanem reggel/délelőtt. Este minek igyak, ha úgyis aludni megyek? Kész pazarlás.)
Na ez az a generáció, amelyiket komolyan sajnálok, mert nem foglalkoznak velük! Az utánuk felnövőkkel még kevésbé. Tisztelet a kivételnek!!!
És tényleg ne így folytasd az életedet! Hamar vége lehet, és ajtót nyithat súlyosabb dolgoknak is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!