Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Milyen betegséget idézhetett...

Milyen betegséget idézhetett elő eddig a rendszeres alkoholfogyasztás? 18L

Figyelt kérdés

Minden akkor kezdődött, amikor gondoltam egyet, és kivettem a szüleim szekrényéből a borosüveget. Akkor voltam 12 éves, és egyből rákaptam arra a melankólikus állapotra. Azóta 6 év eltelt, és már nem elég egy üveg bor, mint annó. Sőt... 2 is kevés szokott lenni. De ezt a témát nem is firtatom, nyilván most nem ez a bajom.

1 éve mindennap iszom. Kb 1,5 liter bort, de valamikor vodkázom, abból csak 3-4 dl-t iszom. Az elmúlt hetekben észrevettem, hogy le vagyok lassulva, nehezen gondolkodom, és a beszédem is mintha zavart lenne. Úgy értve, hogy nem jutnak eszembe a szavak, gyakran elfelejtek dolgokat, és néha akkor is mintha részeg lennék, amikor nem iszom, vagy alig iszok. Nem értek dolgokat, ha beszélnek hozzám, nem fogom fel, amit közölni akarnak velem. Bár kiskoromban is voltak kommunikációs nehézségeim, most mintha fokozódtak volna ezek. Nem tudom, milyen hatással van rám az alkoholizmusom, de furán érzem magamat mostanában.

2020. máj. 20. 19:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%
Későn írtad ki, sehol egy elütés, elég értelmes is a szöveg. Saját magad alkoholistának tartod. Pontosan leírod mi a gáz. Ez a kérdés fals.
2020. máj. 20. 21:17
 12/19 anonim ***** válasza:
0%
Csak gondoljatok bele, hány sebből vérzik. Szülőknek, tanárnak nem tűnik fel, hogy napi rendszerességel iszik a gyerek üveg borokat? Miből? 18 éves, nyilván tanul. Ez az egész egy baromság.
2020. máj. 20. 21:24
 13/19 anonim ***** válasza:
55%
Azt nem írta h suli előtt meg suliban iszik. Otthon meg lehet tud inni, mert magára zárja a szobát üveget meg reggel kidobja egy utcai kukába, ha a szülei eleget vannak otthon persze. Kaphat zsebpénzt kb 400 ft a legolcsóbb bor. Inkább az a szomorú h nem fogja fel... Erre mondják h elitta az eszét.
2020. máj. 20. 21:30
 14/19 anonim ***** válasza:
0%
13-as. Hagyjuk.... Nincs hozzá elég eszed, hogy lásd, ez képtelenség. Fals. Mindegy.
2020. máj. 20. 21:38
 15/19 anonim ***** válasza:
Lehet fals... De nem ismersz szóval az ehhez nincs eszem hagyjuk... Én nem bántottalak tudtommal csak megírtam egy opciót... Ha a szülőket nem érdekli a gyerek simán tud inni...
2020. máj. 20. 21:40
 16/19 anonim ***** válasza:
55%
Májkárosodás alakulhat ki, alkoholos zsirmaj, majelegtelenseg, gastritis, reflux, bélbolyhok pusztulása ennek következtében felszivodasi zavar, aminek kezdetben nincs vagy csak enyhe tünete van majd a vitamin és ásványi anyag hiány egyre több tunetet okoz. Gyomorrak esélye is nagyobb. Agysejtek pusztulnak, és az később nem is tud rendesen regeneralodni. Alultápláltsághoz is vezethet. Vöröses arc a hajszaler tagulat miatt, májzsugor, hasnyálmirigy gyulladás, gyomorfekély, károsodhat a nyelőcső, kezremeges, szellemi hanyatlás, emlékezet zavar, érzés zavar, szivizom károsodás és az ebből fakadó problémák, vashiany. Hirtelen ezek jutottak eszembe, de biztos van még, remelem eleg részletes választ adtam
2020. máj. 20. 21:48
 17/19 anonim ***** válasza:
55%
És aki úgy gondolja csak fals kérdés lehet: en nem nőttem fel olyan szörnyű családban, nem bántottak nem volt elmebeteg egyik szülőm se, egyszerűen csak szartak rám, mert megvolt a saját életük, sok munka stb. Volt h napokig nem mentem haza, 4 nap után tunt fel anyámnak de akkor se hívott volna fel merre vagyok, ha heteken keresztül nem mentem ki a szobambol nem érdekelt senkit, ihattam volna kedvemre. A napi 350 Ft-os bort feltűnés neljul meg lehet vásárolni, pár száz forintot igyis kaptam kajara naponta plusz zsebpénz. Simán kivitelezhető lett volna a dolog. Nyilván nem állok túl kozel a szüleimhez, de rendes eletem jo munkám van és nem tudnám elképzelni h ilyen szinten figyelmen kívül hagyjam a gyerekem, de mint en is láttam nem lehetetlen. Hozzáteszem anorexiás voltam, ami nem tűnt fel otthon senkinek, az iskolába az orvosi vizsgálaton mondták h mennyit fogytam, de elintézték annyival h egyek rendesen és ne stresszeljek. Tehát nagyon sok minden zajlik otthon úgy, hogy a szülők tesznek rá.
2020. máj. 20. 21:54
 18/19 A kérdező kommentje:

Iskolába már 3 éve nem járok... Pszichiáterhez és pszichológushoz pedig rendszeresen mennem “kell,” tehát gyógyszereket is szedek. Szüleim sokat dolgoznak - ebből fakadóan nem tudnak rám figyelni, pénz meg mindig akad egy kevés, aminek a hiánya nem tűnik fel senkinek.

(Szerintem semmi lehetetlent nem írtam, ami miatt kamunak lehetne titulálni a kérdésemet. Nyilván nem napi 24 órában vagyok ittas, hanem reggel/délelőtt. Este minek igyak, ha úgyis aludni megyek? Kész pazarlás.)

2020. máj. 20. 22:37
 19/19 anonim ***** válasza:
56%

Na ez az a generáció, amelyiket komolyan sajnálok, mert nem foglalkoznak velük! Az utánuk felnövőkkel még kevésbé. Tisztelet a kivételnek!!!

És tényleg ne így folytasd az életedet! Hamar vége lehet, és ajtót nyithat súlyosabb dolgoknak is!

2020. máj. 22. 06:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!