Hányás. Nem bírom a hüvelyeseket megemészteni. Ez milyen betegségekre utalhat?
Már korábban is észrevettem azt, hogy nem igazán bírom a hüvelyeseket megemészteni, bár vannak ebben "fokozatok". A házi lencsét, sárgaborsót, szóját - ezeket a legkevésbé. A fehér babbal még nem voltak gondok.
Tegnap ettem egy kis tofut (ami szójababból készül) - nem sokat, pár falatot, ma pedig hánytam.
Ezek utalhatnak valamilyen szervi problémára?
Liszterzekenyseg klasszikus tunete...
Semmilyen gabonat ne egyel. A bab meg lencse is gabona... a rizs is...krumpli is.
En is ezt teszem,azota nem hanyok rendszeresen.
Utolso: nem azert, hogy kotekedjek, de liszterzekenyseg eseten a gluten nevu feherjere erzekeny az ember. Az pedig nincs rizsbe es babba, sot a lencsebe sem.
Lehet, hogy neked ezek elhagyasa utan nem volt panaszod es jobb a kozerzeted, de a liszterzekenyseg az teljesen mas teszta..
#1. Normális esetben már reggelre valóban távoznia kellett volna a gyomortartalomnak a gyomorból előző este óta, de éppen az volt a baj, hogy ez nem történt meg. Olvastam olyat, hogy ilyesmi elő tud fordulni, mert valami, amit nem emésztett meg a gyomor, ott megáll és nem megy tovább. Ezt kellett kihánynom.
És nem voltam rosszul, nem volt semmi hőemelkedés vagy egyebek, csak éreztem, hogy egyszerűen nem megy tovább a gyomorból a cucc. Megállt. Elakadt.
#2. Mit mondana erre Freud? ;-) Hi-hi. Amúgy belegondolva nem is biztos, hogy távol áll az igazságtól, hiszen a betegségek lelki (bár szvsz mentális) eredetűek, szóval tényleg lehetséges, hogy a hülyeségeket nem bírtam megemészteni! ;-)
#3. Én nem pontoztalak le, de látom, hogy voltak, akik megtették, de én köszönöm, hogy írtál! Velem is hasonló lehet a probléma, de nekem a hüvelyesek és az olajos magvak fogyasztásánál jön elő. A gabonákkal kapcsolatban már egy ideje volt egy olyan érzésem, hogy azokat ne egyem, így elég ritkán fordultak elő az étrendemben, van, amit teljesen kiiktattam már.
Szeretném én is megjegyezni, hogy a krumpli az nem gabona és például a lencse sem, ugyanakkor valószínűleg nekem is ezeket a növényeket kell kiiktatnom az étrendemből. Ez valóban nem gluténérzékenység vagy cöliákia vagy lisztérzékenység, hanem elképzelhető, hogy valamilyen - mostanában autoimmun betegségnek nevezett - probléma. Szerencsére ezt vissza lehet fordítani, ha az ember odafigyel az étrendjére.
Mindenesetre egy tippem lett időközben: lehet, hogy valamilyen enzimhiány a probléma oka, de ha eszetekbe jut még bármi okosság, csak írjatok, mindenre nyitott vagyok.
Találtam egy érdekes cikket, hátha mást is érdekel:
Érdemes elolvasni szerintem.
Egy figyelemfelkeltő idézet: "Sok hüvelyes nyers állapotban erősen toxikus: a nyers vesebab két hét alatt megöli a patkányokat már az étrend 1 %-át kitevő mértékben is. A legtöbb toxin főzéssel semlegesíthető, de nem az összes."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!