Menjek el magán-tüdőgyógyászhoz ezzel a tüdőproblémával, vagy nyugodjak bele, hogy pszichés az oka?
Tünetek: 3 hónapon belül harmadjára fordult elő (kb. 2-3 hétig tartott), hogy nyomást éreztem a mellkasomban, csak nehezen, felszínesen lélegeztem, néha feküdni is nehéz volt az ágyban, rosszabb esetben a szívemet is nyomta valami belülről. Napközben legalább egyszer ellilul a kezem, szédülök, és iszonyatosan elfáradok (nincs vérnyomásmérőm még), és csak fekvésre vagy forró fürdőre javul. Egyre rosszabb lett ez az egész a 3 hónap alatt. Lázam nem volt (és egyéb fertőzésre utaló jel sincs). Viszont egy idő után feltör belőlem sok, átlátszó köpet, és olyankor sokat enyhül a nyomás. Köhögni csak akkor köhögök, mikor jön fel a köpet.
Beszéltem a háziorvosommal, szerinte ez pszichés. Igaz ami igaz, szorongásos depressziós zavarral küzdök évek óta, viszont korábban soha nem éreztem gondot a tüdőmmel... Illetve a bő köpetürítés szerintem egyáltalán nem illik bele ebbe a képbe. És nem ér több stressz, mint egyébként, sőt.
Ismert egyéb betegségek: IGT, androgéntúltengés
Szedett gyógyszerek: Dienille, Merckformin
További infó: 3-4 éves koromban asztmás voltam, aztán valahogy elmúlt. Jelenlegi életkor: 30/N
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Én refluxra tippelnék, annak durva légzőszervi tünetei tudnak lenni és a szívre is kihat. Én 3-szor jártam meg a tüdőgondozót, de semmi konkrétat nem találtak, a kilégzéses tesztem is jó volt, pedig fulladtam. Tipikusan ez a nyomás volt a mellkasomon, ami amúgy a gyomorszáj környékéről ered. Én több, mint egy évig köhögtem is, mert a savgőz irritálta a légutakat.
A kezed lilulása nem stimmel ide, az nem tudom, hogyan lehet pszichés alapú.
Viszont nézz utána a szedett gyógyszerek mellékhatás listájának, mert a tüneteid egy része lehet akár gyógyszermellékhatás is.
Az első válaszban van igazság. Nekem is egy olyan folyamatosan szedett gyógyszer okozott hasonló tüneteket amiről nem is gondoltam volna. (A kéz lilulása nálam nem jelentkezett).
A bőrgyógyászom írta fel 6 hónapja, most egy hónapig nem szabad szednem, majd utána ki lehet próbálni visszajöne ha ismét szedem. A gyógyszer abbahagyását követő második héten már alig voltak tüneteim. Az egy hónap leteltével azaz most pedig semmi tünet. Egyébként a mellekhatások között is fel volt tüntetve az én problémám.
Az is benne van, hogy én ismét nyersvegán lettem kb szintén egy hónapja.
Elmúlt az orrdugulásom is, ez pedig nem a gyógyszer abbahagyása miatt van. Azt körömre írta fel a bőrgyógyászom.
Segíthet még esetleg a szorongásos és köhögésen is az alábbi kúra:
Jó gyógyulást és jó egészséget kívánok neked!
betegtájékoztatókat végigböngészni
háziorvos csere
pszichiátereddel beszélj róla%
Lehet visszatér az asthma,szóval érdemes azért megpróbálni egy tüdőgondozót de azéet a savas lehetőséget sem vetném el
A lilulás esetében én arra tudok gondolni hogy nem jut elég oxigén a karodba, nekem a szám volt mindig lila mikor úsztam és az az oxigén hiány miatt volt(asthmám van nekem is)
Köszönöm szépen a válaszokat, mindenki kapott egy zöld kezet :)
Időközben a háziorvosom valahogy mégis úgy döntött, hogy komolyan vesz (nem ráz le azzal, hogy pszichés), kaptam tőle allergiagyógyszert (a kórházban a kialakult helyzet miatt nem tudnak most fogadni allergiatesztre), és no lám, mindjárt javult ez az egész! Rendesen tudok venni levegőt, nem kékülök be stb. Lordestint kaptam egyébként.
#4 A Dienille-t sajnos nem tudom letenni, mert androgéntúltengésre szedem, és nagyon rosszul vagyok, ha leteszem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!