Koronavírus - csak szerintem totál logikátlanok az intézkedések?
Egyszerűen nem értem ezt a több hónapja húzódó cirkuszt.
Ne értsetek félre, nem vagyok orvos, nem ismerem a vírust, politikailag sem szándékom állást foglalni, egyszerűen csak a józan paraszti ésszel igyekszem gondolkodni...
Nem értem, hogy amikor volt 20 igazolt fertőzött az országban, akkor hirtelen jött a pánikkeltés, iskolák bezárása, tiltások, korlátozások, home office.. tehát lényegében mindenkit "bezártak" az otthonába.
Ezzel szemben most van kb 2500 fertőzött (vagyis annyi nincs, mert már gyógyultak is, meg is haltak ebből), de akkor is.. ennyi fertőzött mellett, a várható május 3-ai tetőzés ideje alatt pedig a korlátozásokat elkezdik feloldani? Tehát kvázi igazolt 3000 fertőzött mellett kevésbé veszélyes a vírus, mint igazolt 30 fertőzöttel? :D Ez totál f*ck logic, ennyi erővel másfél hónapja se kellett volna bef*satni az embereket, ha ez amúgy nem is para annyira...
Másrészt most majmoljuk nyugatot? Mert ők elkezdték lazítani a korlátozásokat, akkor rögtön nekünk is lazítani kell - pont a "járvány" tetőzésénél?
(személy szerint nekem mindegy, a vírustól nem félek, de a logikát nem értem..)
Mit gondoltok? Van erre valami ésszerű magyarázat?
Eddig töbé-kevésbé komolyan vettem ezt a vírusos sztorit, de már kezd számomra az egész nevetségessé válni, mi csak bábuk vagyunk, akiknek, ha azt mondják: #maradjotthon, rettegbe bezárkózunk, bespájzolva az 50 nm-es kis panelunkban, távol szerettinktől, barátinktól , esetleg párunktól. Vicc az egész.
# Értelek is, meg nem is.
De ha most lazítják a korlátozásokat, ugyanúgy berobbanhat a járvány, sőt most fokozotabban is, mert sokkal több a beteg (akiről nem tudunk, mert tünetmentes), mint másfél hónappal ezelőtt. ú
Másfél hónapja lehet csak pár tízezer tünetmentes beteg volt, míg most biztosan több tízezer, esetleg százezer is akad már az országban.
Egyébként kérdem én: ha ez a vírus ilyen nagy arányban tényleg tünetmentes, hogy 10-15x-eres szorzóval kell számolni a valós fertőzöttek számát (nem betegekét, hanem akik tünetmentesen, vagy enyhe tünetekkel átesnek rajta), akkor miért is ilyen veszélyes ez a vírus? Értem én, ott van az a 10-20%, akiknél erősebb tünetek megjelennek, de őket nem képes ellátni az eü rendszer normális* kerékvágásban?
*pontosítok: mondjuk kisebb korlátozások mellett
Nem mondtam, hogy nem veszélyes, nem vagyok orvos, a kérdésemben ezt leszögeztem.
Az intézkedések logikáját nem értem.
Ez már az elejétől fogva előre látható volt én biztos is voltam benne. Ellőttek 5 hetet a semmibe, hatalmas károkat okozva, aztán kénytelenek újranyitni, mert még 5 hetet nem bírna így ki az ország.
Kórházi ágy eddig is volt dögivel (1/3-a szinte folyamatosan szabad), meg amúgy is láthattuk, hogy a maradékról is kirugdostak mindenkit 3 nap alatt, úgyhogy ez nem érv, mert bármikor lett volna erre 3 nap idő korábban is.
A gyengeszívű kijárási korlátozásnak aligha van értelme, a fertőzöttek számában nincs túl nagy eltérés attól függően, hogy egyáltalán van-e kijárási korlátozás vagy nincs (lásd pl Svédország, Dél-Korea).
És végül a 2 legnagyobb öngól: az iskolák bezárása végképp semmit nem hozott a konyhára, a szakrendelések leállítása meg egyenesen történelmi bűn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!