A B vitamint tul lehet adagolni? Mik a kovetkezmenyei?
Ha valami betegség nem indokolja, akkor teljesen felesleges ilyeneket szedni, ráadásul a töredéke szívódik fel.
Ha kellően vegyes, sokszínű a taplalkozasod, akkor felesleges.
Ja és igen, sokmindenből a többszörösét visszük be. Lásd a legyegyszerűbbet a c-vitamint.
80mg kell és van 2000mg-os tabletta is.. Ennyi nem szívódik fel, nem raktározódik el, így egy drága vizelettel gazdagabb az illető, amivel nem tudom mit csinál :D
Ebből azt akarom kihozni, hogy nem kell mindenből a legnagyobb mennyiségűt venni, mert nem biztos hogy attól annyiszor jobb lesz minden.
Ez C vitamint nem tartalmaz, azt nem is szedtem soha magaban, azt hallottam, hogy veseko kepzodest segit elo, nekem pedig volt vesehomokom mar, aztan inkabb nem kockaztatok. :D
Ezek elmeletileg vizben oldodo vitaminok.
Zsírban oldódó vitaminokat így lehet megjegyezni: D E K A
összes többi vízben oldódik.
(Könnyebb megjegyezhetoseg kedvéért írom)
Tehat a zsirban oldodoakat lehet tultolni? A vizben oldodoakat nem?
Jo egyebkent a mozaikszo, soha nem hallottam meg, de igy tuti megjegyzem! :)
Nem is azt mondtam hogy hpgy a c-vitamint adagoljuk túl, ott egy példa volt hogy sokmindenből a többszörösét fisszük be feleslegesen
De a b-vitaminokra, főleg a b6ra van kutatás a túladagolásra, hiába nem zsírban oldódó..
Ne kötekedjünk úgy ha nem tudod értelmezni amit írok, úgy meg főleg nem, ha kutatásokat nem figyelsz ilyen témában
Nem lehet túladagolni, sőt. Már azzal kapcsolatban is egyre szkeptikusabbak a kutatók, hogy a zsírban oldódó vitaminokat túl lehet adagolni vagy sem.
Aki meg azt a C-vitaminos ökörséget írta, miszerint 80mg kell, remélem csak nem rendelkezik humorérzékkel. Az ugyanis az a minimum mennyiség, amivel még képes úgy működni a szervezet, hogy ne jelentkezzen például a skorbut. Ahhoz viszont, hogy elég legyen belőle a szervezetben, napi 2-3000mg-ra van szükség, testalkattól függően.
Toxicity részhez akkor menjetek oda légyszíves és olvassátok el..
Túl lehet adagolni ezeket, mozgással kapcsolatos problémák is előjönnek de elsősorban a szorongás és a depresszió jelenik meg leghamarabb
80mg kell hogy ne legyen bajod, de 3000mg-al nem tud mit kezdeni a szervezeted
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!