Ez lehet cukorbetegség vagy csak vírus következménye?
Figyelt kérdés
Egy hétig volt egy kemény hasmenéses vírusom. Elég sok folyadékot veszítettem így rengeteget ittam (kb 3-4 liter folyadék naponta) mégis a hasmenéses napokban állandóan szomjasnak éreztem magam és állandóan pisiltem. Most hogy elmúlt 2 napja a hasmenés még sokat iszom mert felek a kiszáradastól. A szomjúságérzet elmúlt, de továbbra is rengeteget pisilek. Emellett észrevettem hogy a bal kezem fáj kezd kiszáradni. Február közepén voltam vérvételen akkor nézték cukrot éhgyomorra de minden rendben volt. Félek mert az internet cukorbetegséget ír, mégsem tudok elvonatkoztatni hogy a hasmenéses hét óta vannak ezek a tünetek. Mit gondoltok ez indokolhatja?2020. ápr. 22. 23:37
2/4 anonim válasza:
Kiszaradtal es meg hipochonder is lehetsz jelen korulmenyek kozott. Kevesebbet kene inni. Ket liter az boven jo, ha nem izzadsz, es esetleg az etkezesnel is van folyadek.
3/4 anonim válasza:
Amikor hasmenésed van, többet kell inni, mert nagy a folyadékveszteség. Érezted is, hogy szomjas vagy.
Amikor helyrejött, vissza kell állni a normál folyadék-fogyasztásra. A túl sok folyadékfogyasztás is káros lehet -kimosod a szervezetedből a szüséges ásványi anyagokat.
A cukorbetegség nem máról holnapra alakul ki. Vagy úgy születsz, vagy egy hosszadalmas folyamat. Bőven elég, ha félévente, évente tesztelnek.
4/4 anonim válasza:
Nyugi. Nem vagy cukorbeteg.
Annyit igyál amennyi jól esik. Amennyi oltja a szomjadat.
Nekünk ezt tanították a veseállomáson. Nyilván van minimum és maximum, de a szervezet az jelez. Hasmenéskor normális a sok folyadék fogyasztás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!