Mi lehet a mandulámmal?
Csatolok képet, bocs ha undi. Nagyon régóta tart, orvosrol orvosra jártam, de nem hatott sem az antibiotikum, a tenyésztés negatív. De az egyik mandulámon, (a képen a jobb oldali) olyan mintha folyamatos gyulladásban lenne. Nem fáj, de folyamatosan mandulakövek vannak benne es nagyon rossz, kellemetlen erzes. Nem fogad most az orvos és hát úgysem tudna mit csinálni. A műtétet nem javasolta legutobb, csak fertotlrnitot irt, de az sem hatott. én meg félek nehogy olyan dolog miatt legyen ez amit nem vesz észre. Ti mit láttok? Mi lehet ez? Lehet mandulatályog?
A kép jó, csak a manduláid nem látni.
Allergias nem vagy veletlen? Nekem a tulzott allergiatol most jott egy ugyanilyen afta a torkomon, ugyanott ahol neked. Sajnos az allergia oli az immunrendszert es ilyen korszakban megjelenhetnek az aftak...
Amugy a mandulad nem latszik a kepen, az bent van hatul. Nekem most vettek ki 3 honapja. Mar sajnalom, hogy eddig halogattam.
26/F
Tüszős mandulagyulladás szövődménye a sok detritus. Járatok vannak ugyebár a mandulába, amiben felgyűlnek a bacik, ételmaradék.stb és ezek együttese alkotja magát a "mandulakövet", amit detritusnak hívnak. Összenyomható, fehér, puhásabb állagú 'darabok'.
Megszüntetni sehogy sem tudod. Csak is kizárólag a mandulák eltávolításával lehetséges a problémád megoldása. Az, hogy ilyen színű a mandulád az lehet normális állapot is a Te esetedben.
A mandulatályog: Iszonyatos fájdalommal és magas lázzal jár. Azonnali kórházi beavatkozást igényel, mivel a mandula összeköttetésbe van a mellkassal, és a genny a mandulából lefolyik a mellkasba, amely életveszélyes állapotot idézhet elő. Neked nincs tályogod, ha nincs olyan fájdalmad, hogy majd bekakilsz.
A képből amúgy nem sok minden derül ki, de a 6-os fogad szuvas a 7-es fogat meg cseréltesd ki normális tömésre, ha véget ér a járvány mert a jelenlegi rákot okoz.
Isten orizz, hogy az orvosok es az antibiotikum ellen uszitsalak, de leirom, velem mi volt.
Most 47 vagyok es megvannak a mandulaim. Hegesek, viharvertek, de nincsenek gyulladasban.
11-16 eves koromig egy szinte non stop lazas gyulladasos allapotban voltam. Valahanyszor nathaval, influenzaval gyakorlatilag igazolasert gyerekorvoshoz vittek, mindig egy lorugas antibiotikumot (!!) irtak fel, anyukam engedelmesen kivaltotta. Egy ordogi kor kezdodott, ahogy meggyogyultam, ujra beteg lettem. Egy korty hideg viztol mar kezdodott.
Vegul a mutetet javasolta az orvos, de mondta, hogy elotte ki kell huzni a gyulladast, es akkor lehet csak. Meg erosebb antibiotikumot irt fel. Meg betegebb lettem. Kb haromszor ez tortent. Mar nekem gyanus volt, hogy ez ordogi kor.
Kozben a mutetre el voltam szanva, de mikor egy apam ismerose gegesz azt mondta, nem kell mutet, hiaba tudtam, hogy meg se nezte rendesen, nem volt lelkierom visszamenni az orvoshoz. 16 eves voltam, nyariszunet volt. 5 ev utan nemcsak ujabb antibiotikumot nem irtak fel, hanem meggyogyultam, es utana jol voltam.
Azota vegetert az ordogi kor. Mandulagyulladasom is volt, de elmult. Igaz, sokaig ellogtam az orvost, mert nagyon rossz volt. De azota antibiotikum kuran is voltam, gyulladt fog, hangszalgyulladas miatt, es beszedtem, hasznalt.
Amit en latok, az ertelmetlen antibiotikumozasnak volt nagyon rossz hatasa. Fertotleniteni kell sos vizzel, ecsetelovel, barmivel a mandulat, vigyazni, de talan magatol elmulik. Es rakereshetsz a mandulakovekre is, megbizhato oldalakon.
Nem tudom miért kellett lepontozni. Teljesen korrekt választ írtam.
Utolsó. Igen vannak olyanok akik megússzák, de vannak olyanok akiket például tüszős mandulagyulladásra rossz antibiotikumot írnak fel így szövödmények lesznek. Például a detritusok megjelenése nagy mennyiségben. Ez már jelzi, hogy a torokmandula már nem működik megfelelően. Ergo nem látja el a szerepét, szóval olyan mintha nem is lenne. Ilyen esetben érdemes kiműteni, mert nincs is értelme, hogy ott legyen, csak gondot okoz.
Online oldalakon meg ne keresgéljen a kedves kérdező semmiféle gyógymódot. Orvoshoz kell fordulni, nem önmagadat gyógyítani. A detritusokat (mandulaköveket), meg plána ne próbálja kiszedegetni magának, mert egy az, hogy nem is tudja. 1-1-et talán ki tud nyomkodni, viszont rengeteg van olyan helyen, amit nem lát. Ezeket meg nem, hogy kifelé, hanem befelé nyomja jobban. És amúgy meg hiába szed ki 1-1 kis darabkát, ugyanúgy ott lesz 1 hét múlva. Tehát hetente csinálhatja a folyamatot, és egyre több "szabad szemmel látható, járat lesz a mandulában" ami még többet eredményez.
Ha a mandula nem működik megfelelően műteni kell. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!