Ennyi ideig eltarthat a láz?
Kezdek aggódni. Már két hónapja köhögök hol szárazan hol hurutosan, lassan egy hónapja van tartós lázam(38.5-39.5 közti) és csak addig csillapodik míg hat a lázcsillapító, aztán ugrik is vissza. Előtte 2 hétig minden este hőemelkedésem volt(maximum 38.2)
Most vagyok túl egy fromilid uno kúrán, nem igazán van javulás.
Holnap hivom újra az orvosom, de bármi tipp mi lehet ennyire elhúzódó? :(
Vagy elhúzódó bakteriális fertőzés, ami reziztens erre az antibiotikumra, vagy COVID19
Ezt már érdemes lehet tesztelni, mert ez nem hőemelkedés. Az max 37.5
Ez tartós magas láz. Extrém módon kikészíti a szervezetet... Ha tudjátok hogy vírus, akkor nem kéne antibiotikummal szórakozni.
Igen ez a vírus ilyen, a felépülés 2-7 hétbe is belekerülhet!
Köszönöm szépen a segítséget.
Mikor hívtam az orvost direkt kiemeltem az igen magas lázam, plusz hogy a köhögésem hol hurutos hol száraz, de mikor száraz konkrét a hányinger jön rám (elnézést). Felírta telefonon keresztül az antibiotikumot, anélkül hogy rám tette volna azt a nyamvadt sztetoszkópot, ergo nuku vizsgálat.
Tehát még mi sem tudjuk, hogy mi ez :( Azért úgy gondolom ha a covid19 lenne 2 hónap alatt már elkapták volna legalább a velem egy háztartásban élők, viszont én próbáltam a tesztet kiharcolni, nem sok sikerrel. Így már hátha belátóbb lesz az orvosom is, vagy legalább veszi a fáradtságot és megvizsgál..
Én nem vagyok orvos, de úgy tudom, antibiotikumot azért szoktak vírusos fertőzéseknél adni, mert sokszor a vírusos fertőzés felülfertőződik baktériummal is. Tehát elképzelhetőnek tartom, hogy koronavírus esetén sem felesleges az antibiotikum. Már csak azért sem, mert jelen helyzetben, amikor távdiagnosztizálást végeznek, elég félelmetes lehetőségnek látom, hogy esetleg minden tüdőgyulladás gyanúsra azt mondják, hogy a vírus és nincs ellene gyógyszer, közben meg lehet, hogy bakteriális tüdőgyulladása van.
Ezek miatt nem tartom feleslegesnek most az antibiotikumot, de mint mondtam, nem vagyok orvos.
Én is arra tippelnék, hogy koronavírusos vagy. Én egész biztosan megcsináltatnám a tesztet a helyedben, akár fizetős módon is, mert neked is jobb lesz, ha biztosan tudni fogod, hogy túl vagy ezen a nyavalyán, a környezetednek se ártana biztosat tudni. Akármilyen kis megfázásnál nyilván nem dobnék ki 20-30 ezret erre, de a te esetedben volna értelme. Persze legjobb volna, ha ingyen megnéznének.
Sürgősségin letesztelik azonnal.
A tüdőgyulladást legtöbbször baktérium okozza, erre jó az antibiotikum, de itt már szerintem másról van szó.
Jaja... ilyen láz nem játék...
Lehet másféle antibiotikumot kell kipróbálni.
Viszont mindenképp kéne tisztázni mi ez. Egy antitest gyorsteszt is jó lenne.
"Ezért nyomatékosan felhívom minden honfitársam figyelmét: ha a betegség tüneteit észleli magán, foggal-körömmel kényszerítse ki a rendszerből a tesztelés elvégzését és a további, szükséges orvosi vizsgálatokat!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!