Szerintetek nem fognak belebetegedni az öregek, ha hónapokon àt otthon ülnek?
Nekem van egy 83 éves nagymamám, egyedül él. Mi másik városban lakunk, most nem látogatjuk, de a vele egy városban élő fia 2-3 naponta megy hozzá (ő vásárol be neki), és kocsival elviszi egy közeli mezőbe, erdőbe, ahol sétálnak egy jót. Persze, így a fiával érintkezik, de úgy döntöttek, ennyit kockáztatnak, szerintem a mamám kb. belerokkanna, ha tényleg senkivel nem érintkezne egyáltalán. Szerintem ez jó kompromisszum. A nagybátyámon kívül senkivel nem találkozik, de mégis heti többször nagyokat sétál a szabadban, beszélgetnek, feltöltődik.
Szerintem fontos, hogy minden idős ember találjon valami megoldást erre az időszakra, főleg aki magányos, egyedül él.
#11 ennyi erővel ki is járhatna nyugodtan.
Ha a fiat elkapja, akkor nagyi is megy vele.
Kisebb kockázat lenne ha egyedül sétálna.
De, sőt, a fizikai / szellemi leépülés visszafordíthatatlan méreteket is ölthet. Ez mindig is így volt.
Akik meg azt mondják, hogy a kinti mozgást lehet a szobában pótolni, azok gondolkodjanak már el! Ha 10-15 lépés körbejárni, az milyen monoton már, és hány kör alatt jön ki belőle akár egy km???
Csak azt nem tudom miért kellett lepontozni 0%-ra. Csak az igazságot írtam le.
A kontakt fertőzés még mindig a legeslegmagasabb kockázat. Tehát ha maszk nélkül kontaktol a mamával, akkor nagy a kockázat. Jelentősen nagyobb mintha sétálna egyet, betartva a 2 métert.
Nekem tökmindegy, ti életetek... de én minimum FFP2-3-as maszkban sétálnék vele. Kocsiban mondjuk mégnehezebben védhető, annyi felülettel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!