Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mitől van hőemelkedésem?

Mitől van hőemelkedésem?

Figyelt kérdés

Tegnap óta rosszul érzem magam, sokszor fáj a derekam és a hasam. Ez igazából mind azért van, mert tegnap jött meg a menzeszem. Viszont soha nem szoktam ennél rosszabbul lenni.

Ma egész nap nagyon rosszul éreztem magam, de nagyon. Egész nap vert a víz. Kb. negyed órája kétszer is megmértem a testhőmérsékletem, és mind a kétszer 37,5 °C volt.

Ha most nem lenne ennyire felkapott ez a koronavírus, lehet, nem aggódnék ennyire, de tényleg nem tudom, hogy mitől van ez.

Lehetséges valami más betegség? Mert tényleg még soha nem voltam ennyire rosszul, és soha nem volt hőemelkedésem a menzesztől.

2020. ápr. 7. 17:27
 1/3 anonim ***** válasza:

Vagy koronavírusos vagy, vagy nem.

Költözz külön szobába, ha elég nagy a lakás. Használj maszkot/szájkendőt, ha onnan kimész.

Szellőztess minél többet. Mérd meg, hogy hány mp-ig vagy képes visszatartani a levegőt, illetve nyugalmi helyzetben hányszor lélegzel. Ezeket írd fel, és ha komolyabban beteg leszel, időnként ellenőrizd az értékeket. Aztán heveréssz, gyógyulj, és reménykedj benne, hogy a súlyoabb tünetek elkerülnek.

Ha a peches csapatba kerülsz, telefonálj a háziorvosodnak, rosszabb esetben a mentőknek.

2020. ápr. 7. 17:37
 2/3 anonim ***** válasza:

Ezt senki nem fogja neked megmondani, hogy mitől van hőemelkedésed. Számos fertőzés létezik, nem csak a koronavírus, ami okozhat hőemelkedést, lázat, viszont valami biztos bujkál benned, mert az alap testhő nem ilyen magas, oka van, hogy ennyi a hőd, pláne, ha még hozzá nem is érzed jól magad.

Mindenképpen mérd a lázad és ne nagyon érintkezz a családtagokkal. Ha lázad van, mindenképp hívjátok fel az orvost!

2020. ápr. 7. 17:40
 3/3 anonim ***** válasza:

Pár kérdés, ami alapján magad is leszűkítheted a kört.

- Máskor is volt már ilyen panaszod menstruációkor?

- Mennyit tartózkodtál a lakáson kívűl?

- Jártál tömegben?

- Odafigyeltél a fertőtlenítésre? ( cipő, ruha, kulcsok, mobiltelefon, kéz )

- Van alap betegséged?

Gondold át az elmúlt két hetet. Munkahely, bolt, laza séta minden számít.

Egyáltalán nem biztos, hogy koronavírus, lehet egy sima megfázás is.

Ha feljebb menne a lázad, köhögés jön rád, azonnal hívd a házi orvosod.

Valamint már most ne menj sehova. Boltba se. Otthon is vonulj félre, ne érintkezz senkivel, ha van külön wc azt használd. Ha nincs, akkor maszkban, kesztyűben használd, és alaposan fertőtleníts magad után.

2020. ápr. 7. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!