Szerintetek meghosszabbítják szerdán a kijárási korlátozást?
Költözzetek össze egy albérletbe.
Mert ez kb júliusig is eltarthat.
7: Én nem arra gondoltam, hogy nem tudnak az emberek, vagy én otthon maradni, mert unatkoznak, stb.
Hanem, hogy nem oldható meg. Legalábbis, aki tud dolgozni, és még van munkahelye, az dolgozik. Borzasztó világ lesz, ha majd tömegesen veszítik el a munkájukat az emberek.
Ahol én lakom, ott szerencsére nem láttam olyat, hogy tömegek vannak a parkokban, kirándulóhelyeken.
Mi se találkozunk a párommal, pedig mi még egy utcában is lakunk... 😀
De mindkettőnknek ott vannak a házban a 80 év körüli nagyszülők, őket féltjük annyira, hogy ha nehezen is, de kibírjuk. Nálam ráadásul a papám nagyon veszélyeztetett, a mamámnak is van kockázati tényezős betegsége. ☹
Tudtommal csak ott van munkatilalom is (a kulcsiparokon kívül) ahol már nagyon durva a helyzet. Ott lekapcsoltak minden nem létfontosságú ipart... de azt nem is kell fenntartani, max 2-3 hétig, amíg lezajlik egy hullám.
Igen, sajnos most erre vagyunk utalva. Biorobot életmód.
Otthonlét, munka, alvás, bevásárlás.
...
És az a gond hogy ez lehet nem csak júliusig fog tartani. Ha július-augusztusra le is cseng az első hullám... ugyan úgy maszkban fogunk járni dolgozni 2 méteres távval.
Augusztusban sem lesznek koncertek,bulik, szórakozóhelyek, kiállítások, konferenciák, mozi, színház, fesztiválok, közösségi sportolás, Tinder, randizás idegenekkel és semmilyen kontaktmunka...
A teljes turizmus, vendéglátás, szórakoztatás, kultúra le lesz lőve határozatlan ideig.
Ha újraindítjuk az iparon kívűl, akkor ősszel jön az új járvány és kezdődik minden előről.
Kínában ezért nagyon óvatosak most. Kb csak dolgozni lehet menni.
Én remélem, hogy meghosszabbítják, szigorítás nem tudom, hogy várható-e.
Nekem be kell járnom a munkahelyemre, hébe-hóba kapunk 1-1 napot, akik nem tartozunk veszélyeztetett csoportba, a vezetőséget eddig nem érdekelte, hogy többen vagyunk, akik otthonról is tudnánk dolgozni. Legtöbben tömegközlekedéssel járunk, nincs autónk, gyalog messze lakunk, esetleg van, aki kerékpárral tud járni, de van, akinek még az sem opció, mert nincs mindenhol összefüggő kerékpárút, és mától ingyenesen lehet parkolni, szóval jönnek vissza az autók (ma reggel már több autós balesetről is hallottam a rádióban, hurrá...).
"Csak az is kellene mellé, hogy elkezdjék a renitenseket szigorúan büntetni, mert amíg ezt nem teszik, az emberek nem értik meg."
Ez szerintem is fontos lenne. Szidják a budapestieket, hogy fegyelmezetlenek - budapestiként betartom a szabályokat, szüleim is, több ismerősöm is, kollégák is... stb. a kutyámat úgy sétáltatom, hogy kerülünk másokat, pórázon van (mondjuk nekem az alap), futtatóba nem megyek be, ha más bent van, hozzánk is csak ismerős jön be, max 3-an vagyunk (legalábbis én erre odafigyelek), és akkor is megfelelő távolságra állunk egymástól - de rendőrt intézkedni vagy egyáltalán járőrözni még nem láttam az utcán, pedig látok bandázókat, akik biztos, hogy nem egy háztartásban élnek, és még közel is van őrs a környéken, ahol lakom.
Románoknál is így kezdődött...
Aztán be kellett vezetni az 1 millás büntetéseket.
Ami nem támogatja az ipart és gazdaságot az brutálisan kéne büntetni!
Pl rokonlátogatás, házubuli, utcai bandázás igazoltatás után (eltérő lakcímek)
Fejenként 1 milliós csekk és kész... érted mi bukjuk a munkáinkat, betartjuk a kijárási korlátozást, más meg szórakozásnak meg nyaralásnak fogja fel ezt a szart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!