Fiatal felnőtt korban inzulin függő cukorbeteg esetében, ha nem figyel semmire csak beadja a szurit és kész?
És kész.. De magas a cukra, abból jó nem sül ki, ugye?
Hiába fiatal,nem, vagy rosszul gondolom?
Oda kell figyelni, akkor is ha valaki fiatal, legalábbis ha szeretné megélni az idős kort
De mégis hogy maradnak ilyennel életben?
Más 12 es értékkel már kómába esik.
Akiről írok, az meg reggel 17 18 cukorkát mér.
Vannak akik évekig élnek így, nem figyelve semmire, fájdalmat nem érezve, de amikor jön a baj, a szövődmények, az hirtelen jön és akkor már sajnos késő.
Rossz stratégia a "minek tartsam be, hisz nem érzek bajt" stratégia, aztán majd hirtelen jönnek a nagyon súlyos szövődmények...
Fiatal szervezet, még sokkal jobban tudja tolerálni ezeket a dolgokat, de ez nem azt jelenti, hogy elbírja vagy nem szükséges kezelni. Pont hogy ilyenkor merül ki teljesen a szervezet, aztán majd később üt vissza nagyon csúnyán.
Nyilván nem fájdalmas betegség, rosszabb a compliance, de hát majd megtudja hosszútávon...
12-es értékkel senki nem esik kómába, normális embernek is felmehet addig a cukra.
Én is fiatal vagyok, és én is szúrom magam.nagyjábol betartom a diétát, rendesen adom az inzulint is. Mégis előfordul hogy 15 vagy akár 20 fölötti értéket mérek. A tartósan magas vércukorszintnek nem most, hanem 20 év múlva lesz majd következménye,pl látásvesztés, lábamputáció...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!