A hideg és szél hatására a kézfejemen a bőr több helyen kipirosodik, érdessé válik és foltokban vérezni is kezd. Arra gyanakszom, hogy valami vitaminhiány jele lehet, van ötletetek, mi okozhatja?
E vitamin, kollagén hiány is lehet, kezd el szedni, Rossmann vagy dmben lehet kapni halolajjal. Azt hiszem herbaria a márka neve, komplexben van benne minden.
Ezen kívül sok folyadék, és a hidratáló se mindegy milyen, allergén és parfüm anyag lehetőleg ne legyen benne, vagy csak természetes parfüm pl levendula olaj v ilyesmi..
Akkor az a vitamin hiányzik, amit tavaly még ettél, de idén nem. De szerintem inkább a folyamatos hűvös levegő az oka.
Tavaj előtt is hüsi volt a szobában?
Lehet hogy másik hidratálót kéne használnod.
Tüneti kezelésnek: eucerin urea-repair plus 30% os
Patikában lehet venni
Köszönöm a válaszaitokat! 1-esnek és 3-asnak különösen, hogy termékeket is ajánlottatok, ki fogom próbálni őket!
2-es: Soha nem szedtem vitamintablettákat és az életmódomban, étkezésemben sem lett gyökeres változás. Az igaz, hogy régen melegebb szobában laktam, viszont furcsállnám, ha az az 1-2 fok ilyen hatással lenne úgy, hogy ilyen bőrproblémáim azelőtt soha nem voltak, se télen, se nyáron. Ezért kezdtem gyanakodni, hogy vitaminhiány lehet az oka.
4-es: ez nem az lesz, mert nincs viszketés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!