Mitől szédülhetek és lehet hányingerem? Terhes nem vagyok!
Valamikor rám tör a hányinger, és csak akkor múlik el, ha ráeszek valami szilárdat(zsemle,keksz..) Néha társul hozzá szédülés.
Iszok elegendő folyadékot, a friss levegő szokott segíteni, de még is zavar. Nem állandó jellegű.. emiatt se mentem el egyelőre háziorvoshoz, de érdekelne, hogy másnak volt e ilyen, és ha volt mi lehetett az oka?
Vérnyomásomat nem tudom itthon megmérni, de nem szokott vele gond lenni.
Köszönöm a válaszokat!
Krónikus betegség meglétére/felerősödésére utalhat. (Azt nem tudom, hogy működik-e ilyenkor a laborvizsgálat - akár rendelőintézetben, akár kórházakban...)
Fekvőhelyed eléggé kényelmes-e? Mennyire tudod kipihenni magad az éjszakai órák folyamán? Hogyan ébredsz? Átalvási zavaraid szoktak-e lenni?
Ui: sokféle influenzavírus létezik. Nem egészen biztos, hogy ez koronavírussal összefüggő tünetegyüttes - a háziorvosok elérhetőségéről én pedig nem tudok (bár kerestem nemrég az enyémet, de nem értem el...)
Sok minden lehet, ne ijedj meg, valószívű valami bagatell dolog. Nem vagyok orvos. Az, hogy evésre múlik el, sejtetni lehet, hogy nem a klasszikus hányingered van, hiszen hányingerre evés inkább sietteti a hányást. Itt valami vércukorszint jellegűre gondolnék. Próbálj meg alacsony glikémiás indexű ételeket enni csak. Szerintem ezzel a fehér lisz (zsemle) keksz, mint cukros dologgal, melyek mindketten magas glikémiás indexű ételek állandóan hullámoztatod a vércukrodat.
A másik, ami eszembe jutott de csak a zsömle és kekszet olvasván lehet, valami gluténérzékenység is.
Azt tanácsolom, próbáld meg először ezt a glikémiás index dolgot csak egy napra megpróbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!