Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Kicsi az esélye hogy belehalja...

GigiDiAugustino kérdése:

Kicsi az esélye hogy belehaljak a koronavírusba? 19F

Figyelt kérdés
Még nem kaptam el, vagy lehet már átment rajtam csak nem tudok róla. Egészséges vagyok, hetente 2-3 alkalommal mozgok, nincs nagy súlyfeleslegem, semmilyen betegségem, allergiám, magas vérnyomásom, cukorbetegségem nincsen, nem szedek semmi ilyesmi gyógyszereket, egy évben viszonylag ritkán vagyok beteg, az is csak 2-3 napig tartó megfázás, lázas is jó ha évente egyszer vagyok. Mondják hogy a dohányosokra ez veszélyes, én régebben dohányoztam egy évig, de mostmár csak ecigizek, az mennyire veszélyes ebből a szempontból? Tudom hogy nagyrészt ez az idősekre meg a krónikus betegekre veszélyes, de hallani hogy egészséges fiatalok is halnak bele, igaz ez nagyon ritka de akkor is aggaszt
2020. márc. 29. 15:51
 1/10 anonim ***** válasza:
11%
Az egész országra nézve sem mérvadó a 14 beteg negyed év alatt. Ennél többet ütnek el autóval, villamoson, vonattal, naponta. Vigyázz magadra, és ne izguljál. Azt az e-cigit meg dobd el. Nem hiszem, hogy épelméjű ember ilyen szarra rá tud szokni.
2020. márc. 29. 16:03
 2/10 anonim ***** válasza:
68%
Külföldön voltak már olyanok, akik fiatalok, egészségesek és mégis lélgeztetőgépre kerültek, majd sajnos a szervezetünk feladta a küzdelmet. Nem tudhatod előre, hogyan reagál a vírus, úgyhogy inkább legyél óvatos magad és mások miat is!
2020. márc. 29. 16:09
 3/10 anonim ***** válasza:
78%
És még azt hozzáfűzném: Spanyolországba és Olaszországban a fiatalok azért élik túl, mert ők kapják az ellátást és az öregeket már igazából nem tudják ellátni. Válogatnak és a fiatalokat viszik az intenzívre, az idősek meg sajnos elhunynak. Ezért sok a halott. Kanadába a kórházba levők 33%-a 40 év alatti. Amerikában meg jóval több.
2020. márc. 29. 16:11
 4/10 anonim ***** válasza:
61%
Semmi bajod nem lesz. Az igazolt esetek között 0,2% volt aki 10-19 év között meghalt, és itt minden esetben volt egyéb ok, például leukémia. Ha ehhez hozzáveszed, hogy 1 igazolt esetre jut legalább 15 lappangó, akkor 0,013% a valószínűsége, hogy belehalsz, egyéb kísérő betegség nélkül nagyobb eséllyel halsz meg recskázás közben.
2020. márc. 29. 16:51
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Engedjük már el ezt az urban legendet, hogy csak az időseket támadja ez a vírus, a fiatalok meg megnyugodhatnak. Mindannyian hatalmas veszélyben vagyunk mikor leszünk már ezt képesek a fejünkbe vésni?
2020. márc. 29. 23:13
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Addig nem értik meg amíg a sajat szemükkel nem látják. Na de majd fogják
2020. márc. 29. 23:14
 7/10 anonim ***** válasza:
27%
Túl sok kamu cikk megtette a hatàsát, az utolsó 2 hozzàszoló màr rendesen paràzik..80% enyhe tünet vagy egyàltalàn nincs tünet , idős emberekre veszélyes meg a kronikus betegséggel küzdőkre de azokra se mindre , Olaszoknàl Spanyoloknàl azért nagy a halàlozàs mert az egészségügy bedőlt nem tudnak mindenkit ellàtni és az öregek hullanak kezelés nélkül , a fiataloknak is lehet súlyos tünete + a velejàró stessz és halàlfélelem még súlyosbítja a bajt de a halálozàs ritka a fiataloknàl , jobbàra az idős betegek halbak meg , nagyrészt ők is azért mert màr nem tudjàk őket szakszerűen ellàtni és egy tüdőgyulladàs egy idős emberre életveszélyes.
2020. márc. 30. 01:55
 8/10 anonim ***** válasza:
52%

Én tudok sajnos egy 16 éves illetőt, aki elhunyt a korona vírusban. Azon kevesek egyike volt, akinek az immunrendszere nagyon agresszívan lépett fel a vírus ellen, de így magát a "gazda testet" is megtámadta. Persze ez egyelőre ritkaság. Viszont azoknál fordulhat elő, akiknek erős az immunrendszerük.

Kár ezen aggódni. Nem könnyű, de most komolyan, nem igazán tudunk mit kezdeni ezzel az egész helyzettel. Max. annyi, hogy tartjuk a tisztes távolságot, nem járunk ok nélkül emberek közzé.

2020. ápr. 4. 16:56
 9/10 anonim ***** válasza:

Szép próbálkozás utolsó, de nincs ilyen elhunyt itthon. [link]

Azt pedig senki nem fogja elhinni, hogy igazolhatatlan forrásból pont te ismersz egy ilyen embert.

2020. ápr. 4. 17:15
 10/10 anonim ***** válasza:
Ki beszél itt Magyarországról, te nagyokokos? Mit gondolsz, a vírusnak lehet határokat szabni? Olvass külföldi oldalakat, amiknek van szavahihetőségük. Magyar újság...🤦
2020. ápr. 6. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!