Miért nem kezelik a koronavírusos betegeket a túlélők vérplazmájával?
Még januárban nekem az volt az első gondolatom, hogy nem lehet nehéz ellenszert találni a vírus ellen, hisz azért nem olyan magas a halálozási arány és a sok túlélő testében létrejövő antitesteket fel lehet használni a betegek gyógyítására. Nyilván én nem vagyok biológus vagy orvos, szóval nem értek hozzá, de érdekes, hogy nem is nagyon látom, hogy ez egyáltalán felmerült vona eddig.
Ugye ugyanezt a módszert tömegével használják más immunhiányos betegségek gyógyítására, tehát olyan nagy kockázata nem lehet, nyilván fontos, hogy az adó egyébként egészséges legyen és persze teljesen gyógyult.
Az elv ugyanaz, hiszen a koronavírust túlélőkhöz képest a többi ember is ugyanúgy "immunhiányos" a koronavírussal szemben.
Nem, az elv az nem ugyanaz, és itt nem egy immunhiányos betegségről van szó.
Két teljesen külön téma, és igenis nagy lenne a kockázata.
Ezen kívül nem elég, hogy egészséges a donor, hanem neki már át kellett esnie a fertőzésen, mert csak akkor termel a szervezete antitesteket az adott VÍRUSSAL szemben.
Ez nem betegség, így ilyen formában még nem gyógyítható.
Hidd el, ez eszébe jutott már nálunk okosabb embereknek is.
És pont most jött ki egy cikk erről. Remélem fog működni. Kis segítség is számít.
Próbáljak
Passzív immunizálás a neve
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!