Koronavírus. Lehet kerékpározni vagy sem? Mert ellentmondásos a javaslat. Hol ajánlott a szabad-levegős mozgás, hol maradj otthon.
A kijárási tilalom alatt lévőknél is ezt mondták, mint kimozdulási lehetőséget ( ahogy emlékszem, mert tényleg gyatra a tájékoztatás honunkban).
Egy barátom betámadott elég vehemensen, hogy felelőtlenség..., mit gondoltok?
Önkéntes karanténba, "maradj otthon" elvet követve természetesen szabad, ha nem "ugrasz be" közben vendéglátóegységbe, boltba, postára stb. és nem állsz meg pletyizni másokkal.
Hatósági karantén alatt (mint bármilyen okú lakhelyelhagyás), ez is tilos.
én is voltam ma reggel is, tegnap is. sőt, még boltba is beugrottam, igaz, maszk és kézfertőtlenítő mindig van nála, de jövő héttől már boltba se megyek.
Áttekerek a szomszéd városba, lezárom ott a biciklim a Duna-parton, sétálok, aztán megyek haza.
Simán meg tudom oldani, hogy 1 méternél közelebb senkihez sem megyek.
"Egy barátom betámadott elég vehemensen, hogy felelőtlenség..., mit gondoltok?"
Semmit. Ezt neked kell eldönteni, hogy félsz e a vírustól, és ha igen, akkor menyire. Én magam részéről letojom az egészet, a szájkosárt is csak akkor veszem fel, ha látom, hogy jön a yard. De ez én vagyok, ez az én véleményem, és az én döntésem. Magam részéről viszont a "barátoddal" ellentétben nem mondom, hogy ne #maradjotthon, mert szerintem mindenkinek a magának kell eldönteni, hogy neki mi a jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!