Mit jelent a krónikus betegség?
Az érdekelne, hogy mit jelent a krónikus betegség Müller Cecília szerint. Azt kérték, hogy
"Az idősek, 65 év felettiek és az immunhiányos vagy krónikus megbetegedésben szenvedő fiatalabbak maradjanak otthonaikban."
Próbáltam rákeresni:
Itt pl. azt találtam, hogy az allergia is krónikus betegség, tehát, ha allergiás vagyok a parlagfűre, akkor ajánlott otthon maradnom, mert veszélyeztetett vagyok?
Illetve akkor az ételintoleranciában szenvedők is krónikus betegnek számítanak? Vagy mi alapján kéne értelmezni ezt a kérést?
Továbbá, amikor azt írják, hogy mind a négy halott krónikus beteg volt, akkor lehet, hogy csak allergiásak voltak? Vagy simán vérnyomás csökkentőt szedtek (egy emberről tudjuk, hogy kemoterápiás kezelése volt, de a többiekkel mi a helyzet)?
Szerintem az nem lehet krónikus betegség, ha valaki pl. vérnyomáscsökkentőt szed, hiszen a gyógyszerrel már normál lesz a vérnyomása, nem?
Talán még a nem ingadozó cukorbetegség sem krónikus.
Az ismert ételintolerancia sem lehet az.
Csak annyit jelent, hogy hosszú ideje fennáll. (Ellentétben mondjuk a náthával, ahol egyszer csak fájó torokkal ébredsz, majd egy hét alatt ki is hevered.)
Az allergiára meg ételintoleranciára kérdeztél rá: Egy allergia vagy ételintolerancia azért jellemzően nem áll fenn hónapokig vagy évekig, mivel próbálod kerülni az adott allergént / adott ételt. Az már filozófiai kérdés, hogy ha allergiás vagy a parlagfűre, de jelenleg kutyabajod, mert nincs parlagfű, akkor te tulajdonképpes egészséges vagy beteg vagy. De nyilván nem erre gondolt a tisztifőorvos! Hanem asthmásokra például.
A statisztikában krónikusnak veszik azokat is függetlenül attól, hogy kezeltek-e.
(Az más kérdés, hogy pl a betegség miatt fellépő magasvérnyomást úgy veszik-e, hogy neked magas vérnyomásod van, vagy csak akkor, ha korábban is ki volt mutatva)
(Korábban volt már tüdőgyulladásom, és nekem a "bemeneti problémáknál" fel volt tüntetve a magas vérnyomás is, holott, előtte nem volt ilyenem, és a betegség végével meg is szűnt)
Ezt miért nem az Egészség kategóriába teszed fel?
Ha nem tudod mit jelent a krónikus betegség azt ott tedd fel, ha meg csak politikát akarsz belevonni akkor ne így tedd fel a kérdést..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!