Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Agykárosodásom van? És ha...

Agykárosodásom van? És ha igen akkor mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Kb 2 hónapja bevettem egy ecstasyt kb 150mg lehetett. Tudom hogy hülyeséget csináltam. Azóta nincsenek érzelmeim, rosszul látok, feszült vagyok és elég rosszul alszok. Olvastam hogy az agy örömközpontját támadja ez a cucc és remélem nem egy szobanövényként kell leélnem a a háta lévő életemet. Ebből van kiút mert így elég értelmetlen az életem.

2020. márc. 20. 08:57
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Hát csak azt tudom javasolni hogy engedd el az emlékét.

Gyakorolj mittudomén zen meditációt - tartsd magad a jelenben, még eléggé le nem tisztulsz ettől az "álomszerű ködtől".

Igazából az egész élet egy álom. Vagyis a tudat a saját szűrőrendszerén keresztül érzékeli a világot. Neked ebbe keletkezett valamilyen zavar..

Tegyél félre minden emléket, tisztítsd le magad, a meditációval érd el a tiszta, üres tudatot. Szerintem ha sokszor tapasztalod ezt a gondolkodás nélküli, unalmasnak tűnő állapotot - az rendbe fog hozni.

Persze ha soha nem meditálgattál, akkor egy ideig el fog tartani.. De jobbat nem tudok.

2020. márc. 20. 18:22
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

A meditációhoz tipp. Ha nem vagy vele képbe, de érzel rá inspirációt. Talán egy próbát megér.

Ezek alapján el tudod kezdeni...

[link]

[link]

Persze csak ha nem szedsz szedálós gyógyszert, benzókat, fronyát, rivót - mert ha ilyet szedsz rendszeresen - akk hagyd a meditációt!

2020. márc. 20. 18:28
 13/21 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a segítséget egy próbát megér:)) Xanax van itthon de nem nagyon szedem max csak ha már végképp nem tudok aludni, hát igazából próbáltam már meditálni de mindig arra lettem figyelmes hogy a saját állapotomon kezdek el rágódni ahelyett hogy figyelnék a meditációra. Mindig megfogadom hogy elengedem a múltam és a jelennel foglalkozok de de egyszerűen folyton elmegy a figyelmem mert nehéz koncentrálnom. Szerinted sok meditációval normalizálható az a folyamat ami az agyamban történt?
2020. márc. 20. 19:23
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a meditáció hatásos lehet - igen.

Nekem volt egy nagyon durva túladagolásom, ami után több mint 2 hónapig nem tértem észhez.

Már konkrétan azt éreztem soha többé nem leszek normális.

Aztán elkezdtem a meditációt (bár korábban már gyakorolgattam) nyomatni, de csak napi 20-30 perceket. 2 hét után egyértelműen éreztem hogy jobb.. - aztán idővel teljesen rendbe is jöttem..

"mindig arra lettem figyelmes hogy a saját állapotomon kezdek el rágódni ahelyett hogy figyelnék a meditációra"

Azt figyeld meg ~ hogy ki az aki rágódik?

Tehát ülsz ~ és figyeled a légzést, hangokat stb

Ha megjelenik bármilyen gondolat ~ pl hogy rágódni kezdesz - akkor az már gondolkodás.

Ne akard elnyomni a gondolatokat!

Kérdezz rá ~ hogy kinek jönnek ezek a gondolatok.

Ekkor el lehet csípni az "én"-t - mert hát ugye ott lesz - hogy nekem jönnek.

Viszont ez egész csak egy gondolathalmaz. Minden része változó - tehát nem azt keressük.

Lényegében bármilyen gondolat megjelenik, és észreveszed az Jó - hiszen akkor le tudsz választódni róla (mivel látod).

Ha a mozi megy belül sokszor észre sem veszi az ember. Aztán mikor észre veszi, ideges lesz hogy nem megy a meditáció - pedig pont akkor megy - hiszen észrevette hogy gondolkodik.

Ilyenkor egyszerűen vissza kell térni a gyakorlathoz, a légzéshez, hangokhoz, a látszólag unalmas semmihez.

Ezt az unalmas semmit próbáljuk elcsípni minél többször. De ha jön gondolat - hát had jöjjön - csak vedd észre hogy nem a gondolat/gondolkodás vagy hanem a csen, az üres béke..

2020. márc. 20. 19:37
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Szóval tömören bármi amit látsz (gondolat, érzelem) kívül belül - tehát ami megfigyelhető - az nem te vagy.

Az igazi önvalód nem megfigyelhető - mert abban jelenik meg a gondolkodás.

Ha megfigyeled ~ hogy mi nem vagy - tehát elporlasztod az éberség (jelenlét) tüzében a gondolatokat/megfigyelhető dolgokat - akkor autómatikusan beáll az az állapot amit keresünk.

Viszont amikor benne vagy akkor nem tudod meghatározni. Csakis tapasztalni lehet..

Ezt persze gyakorolni kell, de mivel nekem bevált - nálad is működhet ;)

Vagy valami ilyesmi. Bocs ha össze vissza írok 😃

2020. márc. 20. 19:46
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

De amúgy ezt nálam sokkal jobban leírták már.

Ez az én kérdésem volt - figyeld a 90%-os válaszolót.

https://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__reinkarnacio-es-kar..

Pont ez alatt a kérdés alatt, és a válaszai után kattant be valami.

Mert amúgy én is egyedül nyomatom nagyon régóta, és pl nekem ő volt aki sokat segített.

Ha unatkozol nézz bele a kérdésbe - hátha te is ki tudsz bogozni belőle valamit :)

Amúgy ez a 90%-os nagyon durván nyomja..

2020. márc. 20. 20:01
 17/21 A kérdező kommentje:
Hát igen ez tényleg jó ötletnek tűnik köszönöm az építő jellegű választ bár én nálam most úgy van ha nem magammal foglalkozok akkor rám tőr egy ilyen fura szorongás meg a komunikáció is nehezebben megy mint régen és ez azért eléggé megnehezití a koncentrációmat. Amúgy amit mondtál hogy mennyire kiütötted magad abból maradt vissza valamid vagy teljesen felépültél?
2020. márc. 20. 21:12
 18/21 A kérdező kommentje:
És mégis milyen tüneteid voltak?
2020. márc. 20. 21:14
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen rendbe jöttem, bár még kellett hozzá majdnem egy hónap.

Azóta se volt olyan, amúgy akkor abba majdnem bele is haltam. (Leállt a légzésem is stb újra kellett éleszteni..)

Szóval helyrejöttem csak a függőségem maradt meg, mit mentális betegség..

2020. márc. 20. 21:14
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Az a helyzet elég rég volt. Olyan érzés volt mintha egy gyerek szintjén lettem volna. Nem tudtam összefüggően beszélni, dadogtam, ilyesmik - de tudtam, láttam magam, éreztem hogy ilyen "csökkentett módban" vagyok. Csak aztán nem ért véget, és azt hittem örökké olyan marad. Elég para volt..
2020. márc. 20. 21:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!