Agykárosodásom van? És ha igen akkor mit lehet tenni?
Hát csak azt tudom javasolni hogy engedd el az emlékét.
Gyakorolj mittudomén zen meditációt - tartsd magad a jelenben, még eléggé le nem tisztulsz ettől az "álomszerű ködtől".
Igazából az egész élet egy álom. Vagyis a tudat a saját szűrőrendszerén keresztül érzékeli a világot. Neked ebbe keletkezett valamilyen zavar..
Tegyél félre minden emléket, tisztítsd le magad, a meditációval érd el a tiszta, üres tudatot. Szerintem ha sokszor tapasztalod ezt a gondolkodás nélküli, unalmasnak tűnő állapotot - az rendbe fog hozni.
Persze ha soha nem meditálgattál, akkor egy ideig el fog tartani.. De jobbat nem tudok.
Szerintem a meditáció hatásos lehet - igen.
Nekem volt egy nagyon durva túladagolásom, ami után több mint 2 hónapig nem tértem észhez.
Már konkrétan azt éreztem soha többé nem leszek normális.
Aztán elkezdtem a meditációt (bár korábban már gyakorolgattam) nyomatni, de csak napi 20-30 perceket. 2 hét után egyértelműen éreztem hogy jobb.. - aztán idővel teljesen rendbe is jöttem..
"mindig arra lettem figyelmes hogy a saját állapotomon kezdek el rágódni ahelyett hogy figyelnék a meditációra"
Azt figyeld meg ~ hogy ki az aki rágódik?
Tehát ülsz ~ és figyeled a légzést, hangokat stb
Ha megjelenik bármilyen gondolat ~ pl hogy rágódni kezdesz - akkor az már gondolkodás.
Ne akard elnyomni a gondolatokat!
Kérdezz rá ~ hogy kinek jönnek ezek a gondolatok.
Ekkor el lehet csípni az "én"-t - mert hát ugye ott lesz - hogy nekem jönnek.
Viszont ez egész csak egy gondolathalmaz. Minden része változó - tehát nem azt keressük.
Lényegében bármilyen gondolat megjelenik, és észreveszed az Jó - hiszen akkor le tudsz választódni róla (mivel látod).
Ha a mozi megy belül sokszor észre sem veszi az ember. Aztán mikor észre veszi, ideges lesz hogy nem megy a meditáció - pedig pont akkor megy - hiszen észrevette hogy gondolkodik.
Ilyenkor egyszerűen vissza kell térni a gyakorlathoz, a légzéshez, hangokhoz, a látszólag unalmas semmihez.
Ezt az unalmas semmit próbáljuk elcsípni minél többször. De ha jön gondolat - hát had jöjjön - csak vedd észre hogy nem a gondolat/gondolkodás vagy hanem a csen, az üres béke..
Szóval tömören bármi amit látsz (gondolat, érzelem) kívül belül - tehát ami megfigyelhető - az nem te vagy.
Az igazi önvalód nem megfigyelhető - mert abban jelenik meg a gondolkodás.
Ha megfigyeled ~ hogy mi nem vagy - tehát elporlasztod az éberség (jelenlét) tüzében a gondolatokat/megfigyelhető dolgokat - akkor autómatikusan beáll az az állapot amit keresünk.
Viszont amikor benne vagy akkor nem tudod meghatározni. Csakis tapasztalni lehet..
Ezt persze gyakorolni kell, de mivel nekem bevált - nálad is működhet ;)
Vagy valami ilyesmi. Bocs ha össze vissza írok 😃
De amúgy ezt nálam sokkal jobban leírták már.
Ez az én kérdésem volt - figyeld a 90%-os válaszolót.
https://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__reinkarnacio-es-kar..
Pont ez alatt a kérdés alatt, és a válaszai után kattant be valami.
Mert amúgy én is egyedül nyomatom nagyon régóta, és pl nekem ő volt aki sokat segített.
Ha unatkozol nézz bele a kérdésbe - hátha te is ki tudsz bogozni belőle valamit :)
Amúgy ez a 90%-os nagyon durván nyomja..
Teljesen rendbe jöttem, bár még kellett hozzá majdnem egy hónap.
Azóta se volt olyan, amúgy akkor abba majdnem bele is haltam. (Leállt a légzésem is stb újra kellett éleszteni..)
Szóval helyrejöttem csak a függőségem maradt meg, mit mentális betegség..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!