Ha bölcsődében kezdek dolgozni, hazahozhatom idős anyukàmnak a koronavírust?
Köszi a válaszokat!
Azt elfelejtettem írni, hogy anyukàm idős, cukorbeteg, magas vérnyomásos.
Karanténozd el magad tőle.
Külön szoba, folyamatos fertőtlenítés, szellóztetés, különösen a közösen használt helyiségekben (konyha , fürdőszoba). Ha fizikai segítségre is szorul anyukád, akkor nagyobb a gond. Viselj maszkot, fertőtlenítsd a kezed, és imádkozz, ha nincs más hozzátartozó, aki segítei tudna az ellátásában.
De ez akkor is fontos lenne, ha nem bölcsiben dolgozol.
Én eü-ben dolgozom. Képzelheted mennyire félek hogy hazahozok valamit. A településünkön nincs bölcsi, úgyhogy anyukám szokott vigyázni a 2 évesemre amikor dolgozom (1-2 nap egy héten, mert igyekszem úgy a többi műszakot vállalni amikor a férjem szabadnapos hogy ne kelljen a mamát leterhelni nagyon). Szóval elvileg ha beüt a nagy baj, kötelezhetnek engem is sokkal több műszakra hiába a részállásom. Azt se tudom lesz-e elég védőruha. De azért ne a nagyi vigyázzon a kicsire.......:( Szóval én is borzasztóan féltem az idős anyukám aki asztmás és cukorbeteg, így semmiképp nem ő fog unokázni amíg dolgozom.
Ettől függetlenül tudom hogy akárhonnan megfertőződhetünk, csak annyit tehetünk hogy betartjuk a szakemberek által javasoltakat és bízunk a legjobbakban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!