A koronavírus ellenáll a mikrohullámnak?
A mikrohullám még mindig jobb, mint a paranoia.
Nálad az utóbbi a helyzet.
A legtöbb vírus csak egy bonyolultabb fehérjemolekula. A fehérjék pedig kicsapódnak magas hőmérsékleten, ezért működő immunreakció és egyben veszélyes a tartósan magas láz, például. Ha megfőzöd az ételt, akkor ott vége van.
Az elektromágneses sugárzások között az ultraibolyától felfele találhatóak az ionizáló sugárzások, amik tönkreteszik a vírus örökítőanyagát. A többi sugárzásnak nincs különösebb élettani hatása, csak energiát közvetít (tehát éget, ahogy a mikró is).
#9-es mondja jól. A mikrohullám főleg hőhatást kelt a vízmolekulákon hatva. Ehhez viszont magasabb hőmérséklet kell. Általában 40 fok felett már szerintem szétesik a lipidburok és fehérjeszerkezet. (Ezért is szar a 40 fok feletti láz, mert a saját fehérjéid is kezdenek becsavarodni) A lipidburok 42%-os alkoholtól szétesik, 30 sec alatt.
Egyébként felületeken a sima SARS 5-9 napig is aktív maradt, persze ebből nem következik hogy a csomagok fertőznek, a partikulaszám miatt. Kizárni nem lehet, ezért a CDC is javasolta hogy főzzetek meg minden ételt, és a csomagolásokat alkohollal, ha az nincs hipoval érdemes átmosni (persze ne menjen a kajába, ha hipo)
Mivel a vírusok nem szaporodnak kint, ezért ha egyszer kifőzted akkor már nem szaporodik el rajta újra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!